Луна в Овен – полезни съвети

  • 18 октомври 2021 16:20

  • 19954
  • 0
Луна в Овен – полезни съвети
© pixabay

Луната ще транзитира в огнения Овен от 13:05ч на 18 октомври до 23:00ч на 20 октомври.

С Луната в Овен е наложително да се включите в някакъв вид активна дейност: да не правите нищо в тези дни, ще предизвика лошо настроение, депресия, обостряне на болести, кавги. Докато сте вкъщи, може да се заемете да вършите домакинска работа, почистване, ремонт.

Разходките и спорта са много полезни. Трябва да прекарвате повече време на чист въздух, така че клетките да бъдат наситени с кислород, тъй като през този период на тялото особено му липсва.

Както всяко нещо и тук си има своите добри и лоши страни.

Добре е да се заемете с нови проекти. Стремете се към нещо ново, организирайте промяна, променете собствения си живот. Още повече, че във вторник има хармоничен аспект тригон между Марс и Юпитер.

Дните на Овена се характеризират с вълна от емоции, както положителни, така и отрицателни. Повишава се емоционалността и чувствителността. Това е време на индивидуализъм, следователно като цяло не допринася за укрепване на отношенията.

Отрицателното влияние на Луната в знака Овен се характеризира като зачестяват кавги, конфликти, наранявания. Голям е рискът от грешни решения поради прибързани и необмислени действия. Трябва да се избягват места и хора, където са възможни конфликти! Трябва да се избягват всякакви спорове.

Напрежението във въздуха започва да се усеща. За да може да се отпуснете, използвайте различни етерични масла – бор, ела, салвия, евкалипт, роза, жасмин и др. Леките аромати на сандалово дърво и ароматното пачули в спалнята ви, ще успокоят нервната система и ще подпомогнат съня.

Грижи за лицето и тялото

Може да изпитате желание да направите промени във външния си вид, но не е желателно сега да се взема решение за подобни експерименти. По-добре не посещавайте салон за красота. Неподходящо за пластични операции и процедури по лицето.

Можете да правите козметични процедури насочени към подмладяване и тонизиране на кожата, както и към почистване и пилинг за предпочитане в домашни условия. Не чоплете лицето си, не стискайте пъпки по него.

За водните знаци Рак, Скорпион и Риби ще бъдат полезни контрастни компреси и масажи. Използвайте продукти за подобряване на кръвообращението.

За огнените знаци Овен, Лвов и Стрелец се препоръчва да бъдат внимателни, когато използват продукти за лице, съдържащи алкохол, тъй като това ще изсуши кожата.

За земните знаци Телец, Дева и Козирог е полезно да правят разтривки с кубче лед, направено от билкова тинктура.

Подходящо е за правене на маникюр и процедури по укрепване на нокътните плочи.

Здраве

При Луна в Овен уязвима е главата и органите по нея – очи, уши, нос, горната челюст. Не се препоръчва да правите, вадите и лекувате зъби в тези дни. Често срещано явление са главоболията, мигренозните пристъпи се изострят.

При главоболие се поставят листа от прясно зеле на челото и на слепоочията.

Друг народен метод е – нарязва се една глава лук на кръгчета, които се поставят на тила и главата и се завиват с кърпа. Болният се разхожда в стаята, докато главоболието премине.

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
19954 0

Свързани новини

Водещи новини