Хороскоп за октомври

  • 30 септември 2021 09:30

  • 6256
  • 0
Хороскоп за октомври
© pixabay

Овен – Скъпи Овни, октомври ще ви донесе много енергия. Думите, които най-добре описват ежедневието ви, ще бъдат вълнение и динамика. Месецът ще бъде идеален за нови начинания и за постигане на вашите цели. Ще трябва да изградите план за действие и да се придържате към него неизменно. Имате силата, която е необходима, за да извървите своя собствен път и да преодолеете всяко препятствие. 

След средата на месеца интензивните ритми затихват и ще бъдете по-реалистични и практични, съсредоточени върху финансовото си развитие. Не се страхувайте от промените, тъй като без тях няма напредък. Загубите ще бъдат незначителни в сравнение с ползите. Знаете как да се биете и как да спечелите в крайна сметка. Не позволявайте на изтощението да ви събори; резултатът ще ви ободри.

Ретрограден Меркурий във Везни

Вятърът на промяната ще повлияе на професионалния живот при някои от вас, като ви даде възможност да изясните нещата и да установите позицията си. Трябва да играете правилно играта и е най-добре да се придържате към правилата. Може дори да промените работната си среда и да получите възможност да предприемете нови, по-смели стъпки, които ще ви доближат до мечтите и целите ви.

В началото на октомври Овенът може да почувства доста силна конкуренция, независимо в коя област. По-напрегнато ще е за родените между 13 и 15 април. Като цяло прекомерната напористост може да се превърне в конфликт и враждебност с колегите. Внимавайте с дадените обещания, защото трябва да се изпълнят, дори по-късно да промените намеренията си.

През този период може да се появят проблеми със съня. Има също опасност да се заразите от вирусна инфекция, затова бъдете внимателни, укрепвайте имунната система и не общувайте с болни хора, дори да е лека настинка. 

Почти целият месец не може да се нарече спокоен в личен план, тъй като Марс е в дома на партньорството ви. Най-вероятно това ще бъде месец за изясняване на отношенията: желанието да прокарате идеите си на всяка цена може да доведе до конфликти и спорове.

Ако сте необвързани и търсите любов, имате много шансове да срещнете човека, който търсите, сред тези, които флиртуват с вас. Позволете си да плувате в морето от емоции и страст.

Телец – Скъпи Телци, ще прекарате по-голямата част от октомври, занимавайки се с професионални въпроси. Вашият знак знае как да балансира личния и професионалния си живот. Вашата независимост ще бъде вашата силна страна, заедно с инициативите, които ще предприемете. Около края на месеца ще успеете да забавите ритъма и да се отпуснете.

През първата половина на октомври много от вас ще почувстват, че сякаш Вселената се съпротивлява на техните действия. Това се дължи на факта, че планетите Плутон, Сатурн, Юпитер и след това Меркурий (в този ред) се подготвят да променят посоката на своето движение. Ситуацията ще се промени след 18 октомври. Така че стартирането на нови проекти е добре да бъде отложено до този период. 

В началото на октомври ще имате трудни отношения с колеги и шефове. Това напрежение може да бъде усетено особено силно от тези от вас, които са родени в периода от 13 до 15 май. 

Благосъстоянието и здравето през октомври до голяма степен зависят от психологическата атмосфера, в която се намирате и от собственото ви състояние на духа. Няма смисъл да се опитвате да се приспособявате към ситуации, които не харесвате, или да се опитвате да спечелите всеобщо одобрение. Въздържайте се от повдигане на тежки предмети и избягвайте упражнения, които включват мускулите на гърба ви. 

Този месец ще бъде динамичен и доста напрегнат, ако сте във връзка или женени. Ще трябва да се справите с проблеми, които са скрити дълбоко в отношенията ви с партньора ви. Ако връзката ви е силна и дълбока, нищо и никой няма да може да я провали. В краят на месеца ще се възстанови мира сред вас. Ако връзката ви отдавна куца и вече знаете, че нещо не е наред между вас, може би е дошъл моментът да тръгнете по своя път. Понякога да живееш сам е по-добре, отколкото да се опитваш да поддържаш дисфункционална връзка. Пред необвързаните представители на знака, предстоят приятни изненади.

Близнаци – Скъпи Близнаци, през октомври звездите могат да ви предложат много и сега трябва да ги използвате за вашите начинания. Следователно не бива веднага да казвате „не“ на обещаваща оферта. Месец, който ще накара вашата симпатична личност да заблести. 

На 4 октомври (или около) ще усетите влиянието на хармоничния аспект на Юпитер. Това е аспект на късмета. Не забравяйте да го използвате! Това ще бъде особено важно за родените в периода от 12 до 14 юни. 

В професионалния ви живот късметът ще бъде на ваша страна и ще ви даде увереността, от която се нуждаете, за да постигнете успешни резултати. От началото на месеца ще успеете да разрешите проблемите, благодарение на изключителните си комуникативни умения. Сатурн ви насърчава да не оставяте задълженията на заден план и също винаги имате „свободни ръце“, за да грабнете благоприятните възможности. Възползвайте се от благосклонността на планетите, за да популяризирате плановете си. Поемайте рискове и големи стъпки и резултатите ще оправдаят усилията ви.

Под преобладаващото влияние на Уран, трябва по-добре да се въздържате от тежки дейности. Вместо това правете редовни почивки за релаксация и правете това, което е добро за вас.

В самото начало на месеца могат да възникнат напрегнати моменти, свързани с роднини или приятели на личния ви партньор, също при решаването на ежедневни въпроси, свързани с образованието на вашите деца. 

Любовният ви живот ще премине през някои трудности. До средата на месеца може да се появят да разногласия по много неща. Вашият партньор едва ли може да ви угоди в момента. Така че от вас зависи да внесете нов импулс във връзката. Просто кажете на любимата си от какво се нуждаете и какво искате. Дайте на любовта си шанс и продължете напред. Ако сте необвързани, не бъдете бездейни, тъй като планетите благоприятстват любовния ви живот и ви мотивират да намерите човека, който търсите, особено през втората половина на месеца.

Рак - Скъпи Раци, октомври ще ви донесе смесени чувства и липса на баланс, особено що се отнася до психологическото ви състояние. Ще има дни на динамика и увереност, когато всичко ще изглежда добре и възможно. От друга страна, някои дни ще ви накарат да се почувствате слаби и разочаровани и ще се обърнете към близките си за подкрепа.

Октомври не е най-позитивният период за вас, тъй като въздушната енергия на Везните е неудобна за вашето благосъстояние и настроение. По това време много от вас може да са депресирани, да се оплакват от лошо здраве и липса на сили.

Венера и Марс ви правят много креативни и имате много нови идеи. Това е от особена полза за вас от професионална гледна точка. Поддържайте добри бизнес/делови контакти, за да можете бързо да постигнете целта си. Гъвкавостта ще бъде ключът към вашия напредък. Вашата способност да общувате и да впечатлявате ще бъде много важен фактор за успеха. Ще изразходвате много енергия и усилия, но пречките ще бъдат незначителни и лесно преодолими. Придвижвате се лесно към целта си и имате шанс да реализирате плановете си. Меркурий иска да ви помоли да следите по-отблизо бюджета си. 

Небесна хроника за 17 септември

Марс влияе малко на вашето здраве. Трябва да следите водния си баланс. Не забравяйте да пиете достатъчно вода. Вашето тяло се нуждае от това сега повече от всякога. Също така трябва да обърнете повече внимание на диетата си. Имате нужда от повече жизненоважни хранителни вещества и минерали от обикновено. Менюто ви трябва да включва повече зеленчуци или плодове. Рискът от нараняване се увеличава. При работа с режещи инструменти трябва да се внимава особено.

Сега можете да направите много важни и полезни неща за семейството си, за дома, да подредите мебелите, да направите ремонт или големи покупки. Приоритет за много от вас ще бъдат отношенията с близки, техният комфорт и безопасност.

Този месец ще благоприятства любовния ви живот. Ще получите възможност да поправите много неща във връзката си, като по този начин настроението ви ще се подобри. Несемейните имат най-голям шанс да намерят ново щастие. Едва ли някой може да устои на очарователната ви харизма. Дори да сте избягвали късмета досега, нещата могат да станат сериозни в края на месеца.

Лъв – Скъпи Лъвове, октомври ще бъде богат на различни изненади за вас, особено в бизнес/деловата и финансовата сфера, въпреки че ви очакват много изненади и в личния ви живот. Внимавайте късметът да не се отклони от вас в решаващия момент поради грешни ходове. Колебанието и несигурността могат да ви направят лоша услуга и да се превърнат в пречка по пътя към заветната ви цел.

На 8 октомври Слънцето ще влезе в съвпад с Марс, което ще засили творческата ви активност. Мнозина ще решат да покажат своите артистични способности. На 15 октомври Слънцето формира благоприятен аспект с Юпитер, което гарантира късмет във всякакви начинания.  Старайте се да не пропуснете в безделие тази добра възможност. 

Вие не бягате от предизвикателствата, а подхождате внимателно към нещата. Колкото повече успеете да се синхронизирате със съответните звездни енергии, толкова по-успешни ще бъдете. Меркурий създава изгодни възможности. Едва на 20-ти може да стане малко критично. По-добре прочитайте всичко по три пъти, в случай че трябва да поставите подписа си върху договор.

През октомври може да се стигне до претоварване и стрес. Конструктивно се справяйте с проблемите или критиката. Не потискайте гнева, говорете за това, което ви разстройва. Винаги имайте предвид, че във всяка ситуация има нещо добро. Моментът на истината, който сте чакали, ще дойде. Ако преди някоя ситуация не ви е била разкрита, сега тя ще бъде достъпна за вас. Уязвими са гърлото и белите дробове, затова вземете нужните мерки да ги предпазите. 

Последната седмица ще бъде строго контролирана от Сатурн, който иска да ограничи социалната ви активност (не го предизвиквайте), затова трябва да отложите всички социални контакти и да отделите време за своите близки. 

Октомври ще донесе много изкушения и в личен план, затова тези, които държат на връзките си и постоянните си партньори, да внимават много да не се поддадат. За някои женски Лъвици приятелството и любовните отношения могат да излязат на преден план. Възможно е комуникацията ви да искри с нови цветове, а отношенията да достигнат ново ниво.

Съдбата може да ви се усмихне по неочакван начин. Бъдете нащрек.

Дева – Скъпи Деви, октомври ще бъде богат на ярки и нестандартни ситуации. Всичко ще бъде решено по неочакван начин и ще позволи отново да се чувствате най-добре. До средата на месеца животът ви ще се движи в неистови ритми и ще положите много усилия, за да останете събрани и стабилни. Планетите ще благоприятстват вашия знак и много препятствия в живота ви ще бъдат преодолени. 

Вашият духовен живот също е повлиян и може да почувствате нужда да направите някои промени или да приемете идеи, които да ви отведат към нови пътища в живота. Не се страхувайте от промените: може би те ще изпълнят живота ви с нови цветове, превръщайки се в предвестници на ярки и значими събития.

Ще успеете да се движите интелигентно, да разрешите всичко, което ви притеснява и да популяризирате работата и способностите си. Сътрудничеството ще бъде идеално и ще работи като солидна основа, върху която можете да изградите бъдещите си планове.

До 14 октомври ще почувствате силното влияние на Марс, което ще изисква от вас да вземате независими решения. В края на месеца строгият Сатурн ви предупреждава да запазите здравият си разум, да не влизате в пререкания с висшестоящи, за да си спестите неприятности. 

Тъй като обичате да работите много, Марс ви съветва да намерите нужният баланс, като например медитация, йога или творческа дейност. Всяка разходка на чист въздух ще бъде полезна и ще ви даде заряд на позитивизъм и бодрост, но се обличайте според времето и се пазете от течение.

Любовта ще присъства повече в живота ви, предимно към края на месеца, ако сте във връзка. Романтиката ще бъде много интензивна и ще балансира всички негативни емоции или минали рани. Ако има проблеми, причиняващи негативни емоции, ще можете да ги разрешите по най-добрия възможен начин. Свободните представители на знака едва ли може да разчитат на сериозна връзка в този момент, но никога не се знае.

Везни -  Скъпи Везни, октомври ще бъде балансиран за вас. Това е вашият месец. Слънцето, което се намира до 23-ти във вашия знак, помага за повишаване на самочувствието, а Венера ще добави още повече чар и изтънченост към личността ви. Подгответе се и вие - актуализирайте гардероба си, сменете прическата. Демонстрирайте ерудиция. Ще цъфтите през октомври, сякаш се къпете в извор на младостта. 

Интересът ви ще се съсредоточи върху работата и дома ви, както и върху вашите вътрешни търсения. Ако искате резултатът да бъде положителен, ще трябва да решите няколко проблема бързо и ефективно. Контролирайте баланса между професионалния и личния живот и поемете дъх, за да избегнете изгаряния. 

Ще ви е необходимо да потърсите помощта на другите, за да постигнете целите си. Това не е подходящ момент да действате независимо и самостоятелно. Най-добре е да се научите да работите в екип. Скоро ще видите ползите. В професионалния си живот ще получите възможност да работите усилено, за да промените нещата, които не ви харесват. Опитайте се да бъдете системни и ефективни. Предстоят положителни промени и ако се справите с тях правилно, ще постигнете успех. Финансите ви не са в лошо състояние, но за да ги подобрите, ще ви е необходим специален план за действие. Периодът от 7 до 12 октомври ще бъде доста труден за мнозина от Везните, но на 15-ти може да ви споходи неочакван късмет. 

В края на октомври не се забърквайте във финансови авантюри: не вземайте заеми, не правете инвестиции и големи покупки. По това време Венера формира напрегнат аспект с Нептун. Много от вашите действия ще се окажат погрешни, възможни са измами.  

Важно е през този период укрепването на имунната система и избягването на конфликти и стрес.  До рождения си ден все още може да се чувствате отпаднали, уморени, унили, но след това нещата ще започнат да се променят и ще се изпълните с желание за движение и невероятен възход.

Меркурий, който е в първия ви дом, ще разшири кръгът от полезни познанства значително.  В социално отношение този месец ще бъде идеален за вас. Ще срещнете нови хора и ще изтриете други от живота си, такива, които не ви подхождат или ви нараняват. Отношенията ви с другите са на път да бъдат подложени на изпитание.

Несемейните започват октомври с бодро настроение. Още на 7 -ми можете да се влюбите или да се потопите в диво приключение. От вас зависи дали флиртът, колебливото сближаване ще се превърнат в нещо по-сериозно. А обвързаните и семейните е възможно отново да почувстват необичайно дълбока близост и топлина към любимия си човек.

Скорпион - Скъпи Скорпиони, октомври е труден месец за вас, тъй като отслабването на жизнеността ще се отрази на вашата делова и творческа активност и комуникативни умения. Ще има нужда да се справите със старите и недовършени неща.

Този месец ще се съсредоточите върху дома и семейния си живот. Вашите професионални въпроси няма да ви засягат толкова. Вътрешните ви проблеми и емоционалната ви страна ще надделеят. Вашите лични амбиции и начинания няма да бъдат основен приоритет за вас този месец. Октомври за Скорпионите е времето, когато трябва да направите равносметка на собствения си годишен цикъл.  

Сътрудничеството с други хора и приспособяването към различни ситуации ще ви помогнат да постигнете целите си. През първата половина на месеца не вземайте прибързани решения или действия, свързани с важни въпроси. Ще получите интересни оферти, които ще привлекат вниманието ви, но помислете добре, преди да направите следващата стъпка. Оценете фактите си, защото може да има скрити капани, които да ви създадат проблеми по пътя. Ако има хора, на които смятате, че можете да се доверите, говорете с тях и попитайте за тяхното мнение.

В професионален и финансов план Уран ви носи неочаквано нови възможности и тези, които търсят работа, скоро могат да бъдат освободени от това притеснение.

Слънцето и Марс ще бъдат в дом, който изисква повишено внимание към здравето.  

Ще ви бъде трудно да балансирате социалния и личния си живот. Ако сте необвързани, любовта ще навлезе в живота ви по различни поводи и начини. Ще имате много шансове, така че не забравяйте да се възползвате максимално от тях.

Любовта е силата, която ви развеселява този месец, която ви дава смелост. Излъчвате страст, чувственост, която омагьосва другите хора и ги обвързва с вас. Ще спечелите нови сърца. Много е възможно стара любов отново да пламне и да се изпълни с нова страст.

Стрелец -  Скъпи Стрелци, октомври е много положителен месец за вас, дори и с ретрограден Меркурий. Бъдете спокойни и търпеливи - вече сте се доближили достатъчно до целта си.

Този месец ще бъде доста важен за вас, тъй като нещо ще свърши и нещо ще започне. Време е да затворите онези глави от живота, които не могат да продължат да съществуват. Самочувствието ви ще се покачи и ще можете лесно да популяризирате плановете си. Обстоятелствата ще изискват строга дисциплина и изпълнение на задълженията, които сте поели. Мнозина ще се заемат с нови проекти. Трябва да бъдете дипломатични и мъдри, ако искате да реализирате всичките си идеи. Променете тактиката. Някои ще имат проблеми с началниците си. Не влизайте в открити конфронтации.

Като цяло животът ви ще протича спокойно, ще имате достатъчно сили за всичко. Няма да имате сериозни проблеми, но вие оставате оптимисти, независимо какво се случва и постъпвате правилно. Това, на което трябва да обърнете внимание са непредвидените разходи, които ще бъдат около дома или около колата. 

Първата половина на октомври е един от най-успешните периоди тази година за представителите на знака. Не пропускайте възможностите, препоръчително е да отделите повече време на въпроси, които ще помогнат за постигане на желания успех в работата ви. 

По отношение на здравето, обърнете внимание на състоянието на имунната система. В началото и средата на месеца съществува висок риск от заразяване с инфекция, която ще предизвика скрити възпалителни процеси. Най-уязвима е урогениталната област. 

Добър месец за комуникиране. Очакват ви много красиви емоции през октомври, защото отношенията с партньора са хармонични. Отношенията с приятели се подобряват. Възползвайте се максимално от този период и се насладете на малки удоволствия. Връзките, които започват през октомври, имат голям потенциал.

Козирог – Скъпи Козирози, този месец може да е идеален за вас, стига да предприемете правилните действия. Първата и втората десетдневка, може да се окаже благоприятен период за мнозина Козирози, особено за кариера, обществена или политическа дейност. Ще почувствате вътрешна сила, която ще ви изпълни с увереност относно способностите ви и ще ви даде правилните оръжия за вашата битка. Целите, които ще си поставите през този период, могат да бъдат реализирани и то доста бързо. Вашите планове вече могат да бъдат изпълнени или поне можете да предприемете някои важни стъпки към тяхната реализация. Това обаче трябва да се случи методично и в подходящия момент. Не вземайте прибързани решения или действия. 

Периодът на ретрограден Меркурий (до 18 октомври) ще засегне най-вече януарските Козирози. Трябва да проявите максимална предпазливост и внимание през това време, но е препоръчително да добавите още няколко дни след това, за да изчезнат напълно отрицателните ефекти. Действайте възможно най-трезво и разумно. Не разпилявайте усилията си. Съсредоточете се върху едно нещо. В края на краищата Козирозите винаги намират начин да оправят нещата по своя начин.

В областта на работата през октомври ще имате силата да убеждавате, да печелите точки. Въпреки лекото намаляване на биоенергийния потенциал, ще се почувствате готови да превземате нови професионални висоти. Не се притеснявайте, ако не се чувствате точно на върха през месеца. Марс сега се държи малко скъпернически със своята енергия. Ако забележите, че настроението ви се влошава, направете нещо за хубаво за душата си. 

През октомври Козирозите ще изживеят моменти, изпълнени с емоции. Напълно възможно е да се влюбите отново в началото на месеца. Любовният ви живот може да има повече отношение към вашите приятели. Не се изненадвайте от внезапния прилив на страст, избухващ от гърдите ви, може би е подходящият момент това да се случи.

Водолей - Скъпи Водолеи, октомври се очаква да донесе на вашия знак различни преживявания. Началото му ще бъде доста динамично и ще ви донесе благоприятни ситуации, които ще ви помогнат да постигнете това, което се опитвате да направите. Ще се сблъскате с решаващи моменти за бъдещето си. Умовете ви ще носят много творчество, което ще доведе до големи планове през периода. Имате много планове, но изглежда не знаете откъде да започнете.

Октомври ще донесе неочаквано щастие на Водолея. Най-вероятно всичко ще се окаже напълно различно от това, което първоначално сте планирали, но в крайна сметка нещата ще вървят по план. Основното нещо е да бъдете търпеливи и да се опитате да намерите баланс във всичко. Можете да получите увеличение на заплатата, нова работа или друг страничен доход.

Мнозина ги очакват доста големи перспективи и промени. Но всичко зависи от това доколко сте успели да научите уроците от миналото и да вземете правилното решение за себе си. Препоръчително е да обръщате възможно най-много внимание на малките неща в живота си. 

През октомври сте фокусирани най-вече върху минали събития, така че докато не разрешите останалите проблеми, няма да можете искрено да се радвате на всички положителни неща, които се случват в настоящето. 

Предпочитайте дейности, които ще ви помогнат да се отпуснете и да освободите ума си от всякакъв вид проблеми. Ще имате повече време за семейството и приятелите, а откровеният разговор с тях би бил много приятен и ще бъде от полза, когато имате най-голяма нужда от подкрепа.

Венера се премества в 11 -ия ви дом на приятелството от 7 октомври - по това време може да осъзнаете, че вашата платонична връзка с един от приятелите ви се е превърнала в нещо повече. Възможно е също така приятел да ви запознае със следващата ви голяма любов.

Риби - Скъпи Риби, октомври ще бъде спокоен месец за вас, без шеметни промени и примамливи перспективи. Именно поради тази причина много представители на този знак ще насочат вниманието си към семейството или комуникацията с приятели или близки. Също така ще можете да се съсредоточите върху вътрешното си аз, за да разберете истинските си нужди.

Сега бихте могли да популяризирате плановете си или да направите онази голяма крачка, за която мечтаете от дълго време. Вероятно ще получите добри новини за нещо, което ви тревожи от дълго време и сега чакате резултатите от действията си. Бъдете оптимисти и всичко ще бъде наред.

Пригответе се за факта, че ще трябва да решавате много ежедневни проблеми, които ще ви принудят да се съсредоточите върху малките неща. Може да възникне досадно недоразумение, повреда на домакинските уреди, което ще ви накара да отделите много време и пари за майстори или закупуване на ново нещо. Контролирайте това, което казвате и не се включвайте в ситуации, които могат да ви изложат.

Ретрограден Меркурий ви съветва редовно да проверявате банковите си извлечения, за да не надхвърляте разходите си. Освен това избягвайте рисковете или инвестициите през този период. В началото на месеца обаче може да се отвори допълнителен източник на доходи. При някои е възможно да превърнат хобито си в добре платена втора работа.

Ако попаднете в капана на стреса, медитирайте. В същото време това предотвратява много заболявания, свързани със стреса. Излизайте често сред природата (ако времето позволява), по-често вдишвайте и издишвайте дълбоко, докосвайте мъха, листата и прегръщайте дърво с ръце.

Ще бъдете изпълнени с ентусиазъм и оптимизъм, които с радост ще споделяте с другите. В любовния ви живот нещата ще бъдат доста добри, но някои ситуации ще изискват решения. Възможно е една стара любов отново да разцъфне или да получите изненадващо признание за любов.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
6256 0

Свързани новини

Водещи новини