Пълнолуние във Водолей – Синя Луна

  • 22 август 2021 10:13

  • 6561
  • 0
Пълнолуние във Водолей – Синя Луна
© Pixabay

На 22 август в 15:02ч настъпва Пълнолуние в знак Водолей. През последната десетдневка на август Пълнолунието винаги е едно от най-красивите пълнолуния на лятото. Фазата на Пълнолунието бележи момента, когато Луната е на противоположната позиция на Слънцето спрямо Земята. Това означава, че Луната се издига, когато Слънцето залязва.

Това Пълнолуние също се нарича Синя Луна (на цвят не е такава разбира се) и се случва близо до Юпитер и Сатурн, които са също във Водолей. Значи ще бъде интересно шоу в небето, което можете да видите тази вечер.

Това е второто Пълнолуние в знака на Водолей това лято, след Пълнолунието на 24 юли. И съвсем не е съвпадение! Пълнолунието във Водолей има специално послание за всеки отделен знак. Ще трябва да помислите какво сте "засадили", решили, планирани в Новолунието във Водолей на 11 февруари и да видите докъде сте стигнали във връзка с плановете, които сте направили тогава, дали са се материализирали.

Пълнолунието във Водолей получава светлината на Слънцето, което е на границата на знаците Лъв и Дева. В първия час на 23 август Слънцето влиза в Дева и отбелязва последния период на лятото, периода, в който жънем и събираме това, което сме засели и отглеждали. Това Пълнолуние ни призовава да прегледаме и да се върнем към някои специални ситуации в живота си, за да коригираме някои свои грешки. С други думи, ни дава втори шанс да постигнем това, което не сме постигнали преди.

Денят може да бъде както добър, така и лош

Тъй като Пълнолунието е в 29-я градус на зодиакалния знак, може да има истинска нужда за спешно завършване на действия, започнати в миналото или да бъде точка на избор, трудности или криза. Този градус има много силно кармично значение. Може да означава краят на личен цикъл, в който да претърпим промени независимо дали искаме или не, край на проблема. Можем да достигнем края на един начин на битие и да преминем към друга вибрация; пълна промяна на посоката. Понякога тази промяна е извън нашия контрол, но промяната трябва да се случи. В зависимост от всички наши ситуации проблемите ни могат да имат както положителни, така и предизвикателни резултати. Кризата идва в решението да се действа или в необходимостта да се направи нещо поради външни обстоятелства. Може да представлява стар път, който се затваря и нов път, който се отваря. Може да започне нова връзка или стара да престане да съществува.

Венера опозиция на Плутон

Възходящият Асцендент на това Пълнолуние е в Стрелец, този, който ни носи увереност, оптимизъм, разширяване и неговият управител Юпитер е много близо до Пълнолунието, така че можем да очакваме с нетърпение промените, чувствайки се много оптимистични и късметлии. Целта на Вселената е да протегне приятелска ръка за помощ, за да отхвърлим всички ограничителни вярвания, които възпрепятстват съвършеното освобождение и приемането на нашата индивидуалност. 

Светлината на Пълнолунието усилена от Слънцето, обединява сили с Юпитер и разпространява благотворна енергия и вибрации до Венера, която е в тригон със Сатурн. По този начин се образува специална астрална конюнктура, която ще носи късмет за почти всички зодиакални знаци! Първо, представителите на Дева и Водолей, а заедно с тях другите земни знаци  Телец и Козирог, както и въздушните знаци Близнаци и Везни ще се радват на положително влияние от лунния астрал. При Пълнолуние може да се чувстваме по-емоционално-чувствителни и импулсивни. Някои обаче ще бъдат по-силно повлияни от лунната енергия, други по-малко.

Имаме Марс и Меркурий в Дева, което ни помага да мислим и планираме, а после да действаме според плановете, които сме направили. Също така е важно да преодолеем препятствията и ако направим това, ще видим, че нещата ще се нареждат в наша полза.

Ягодово пълнолуние през юни

Какво можем да направим за себе си, как сме подкрепени от магическата енергия на Пълнолунието? Първо, трябва да се отървете от поведенческите модели, които ви пречат да вземете решение за себе си или да откажете в дадена ситуация, защото сте твърде зависими от това, което някой друг мисли за вас. Сега ще откриете, че можете по-лесно да се освободите от хора, навици и модели на поведение, които вече не служат за вашето най-висше добро. Пълнолунието във Водолей може да ви помогне да проявите и да изпълните дългосрочна мечта или това може да означава ново начало, което ви носи повече свобода и ви помага да живеете по-автентично. Време е да се справите с нещата, които наистина са важни за вас. Правете нещата, които обичате и които ви карат да се чувствате живи.

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
6561 0

Свързани новини

Водещи новини