Ретрограден Нептун ни кара да свалим розовите очила

  • 25 юни 2021 05:59

  • 5225
  • 0
Ретрограден Нептун ни кара да свалим розовите очила
© Pixabay

На 25 юни Нептун се присъединява към групата на ретроградните планети (Юпитер, Сатурн и Плутон). Той ще се движи назад до 1 декември тази година.

Разликата между ретрограден и директен Нептун е, колкото между морето и океана - ретроградният Нептун е много по-дълбок, много по-голям и по-широк, това е дълбочината на дълбочината.

Маските падат, сваляме розовите си очила, илюзиите са неустойчиви - егото „се топи“, става все по-трудно да водим играта. Ако се чувствате виновни от нещо или заседнали в ролята на жертва, сега е моментът да се излекувате.

При ретрограден Нептун по-лесно намираме смисъла в случващото се - сега забелязваме манипулациите и откриваме манипулаторите. Това е време, когато не можем повече да замитаме проблемите под килима и да обърнем главите си в другата посока. Лъжите започват да се разкриват. Истината е неизбежна и колкото по-упорито бягаме от нея, толкова по-болезнена може да бъде тя.

По правило ретроградната природа на Нептун показва, че всичко, което сме скрили неведнъж, ще бъде изразено чрез взаимоотношения, обстоятелства, чрез човек, ситуация. Ретроградният Нептун усилва интензивността на всичко и винаги докосва много емоционално. Той се „вмъква“ във взаимоотношения и в това, което е свързано със сърцето, с чувствата.

Много неща в живота показват истинското лице. Истината, която ни се показва, може да не е винаги приятна. Самосъжаленията за себе си, съжалението за това, което сме направили или не сме, са много чести през този период. Но все пак Нептун ще ви помогне да подредите мечтите и желанията, които са реални и които могат да се сбъднат.]

Венера опозиция на Плутон

В периода на ретрограда вече не мечтаем и не фантазираме. Сега се опитваме да разберем какво да направим, за да го превърнем в реалност. „Умното програмиране“ работи чудесно в този период. Това, за което сте мечтали през периода на директното движение на Нептун, ще започне да се случва във време на ретрограда. Мечтите вече не са ни достатъчни, ние се нуждаем от реални резултати. Трябва обаче да внимавате с негативните мисли. Те също могат да се материализират.

Нашите мечти ни призовават да ги сбъднем. Правете нещо креативно, практикувайте йога, медитирайте, свържете се с вътрешния си глас. Ретроградният Нептун в пълния си потенциал е директен канал за света на ангелите.

Ивелина Пенчева
Ивелина Пенчева
Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
5225 0

Свързани новини

Водещи новини