Венера опозиция на Плутон

  • 24 юни 2021 09:10

  • 2722
  • 0
Венера опозиция на Плутон
© Pixabay

На 24 юни Венера е в опозиция с Плутон. Венера застава срещу Плутон през всеки 10-14 месеца и продължава до 1-2 седмици или повече, ако Венера стане ретроградна по време на опозицията.

Самата идея за Венера, богинята на любовта и Плутон, богът на ада, изправени един срещу друг, може да предизвика чувства на страх и предчувствие. Как може да върви добре с напрегнат аспект между тези две противоположности?!

Възможно е да се изпита печал, меланхолия, униние

Венера внася хармония, красота, грация и симетрия във всичко, до което се докосне. Тя е нежна, тя отстъпва, но не е безгръбначна. Плутон е мощен. Неговото повеляващо присъствие има за цел да ни накара да осъзнаем несъзнаваното. Той ни принуждава да претърпим дълбока трансформация по всички житейски пътища. Той не е нежен. Той изисква от нас да гледаме в тъмните места, където приютяваме чудовища. Изкарва на показ сенките. 

Противопоставянето на двете планети е един от аспектите, които могат да доведат до голямо напрежение в живота ни. Връзките ни често усещат натиска на този транзит. Той може да предизвика криза в отношенията, но това винаги е свързано с важна стъпка в нашето развитие. Можем да изпитаме интензивни емоции, които сякаш изникват от нищото. Плутон щом е замесен, това е сериозен знак, че нещата ще бъдат наистина напрегнати. Но трябва да знаете, че много често противопоставянията ни карат да се изправим пред лицето на истината. Така че сега може да се наложи да се срещнете с аспекти от вашата личност, които не сте искали да признаете. 

Нещата, които може да донесе този аспект са ревност, ограничаване на свободата, сексуално насилие, нараняване на чувствата, дори раздяла. Ако нещата не са вървели и преди, сега могат да ескалират. Всичко това може да ви го причини партньор или вие самите може да се опитвате да манипулирате вашия партньор, защото сте толкова ревниви и притеснени в момента.

През това време могат също да се появяват страстни, чувствени взаимоотношения, в които важна роля играе сексуалността. Възможен е вариант, в който да се влюбите в някой сексапилна и магнетична личност, но само толкова. Нямайте големи очаквания. Има вероятност да ви нарани или да се опитва да ви използва. 

Ягодово пълнолуние през юни

Ако сте сами по време на този транзит, трябва да бъдете много внимателни с кого се срещате. Самотните хора могат да изпитват интензивно привличане към онези, които могат да бъдат „опасни“ и трябва да се внимава при срещи. През това време може да привлечете жестоки партньори или хора, които може да ви наранят дори физически. Сексуалните злоупотреби също са възможни. Трябва да сте подготвени, че другият човек може да използва различни начини да ви манипулира.

Плутон е и планетата на тайните. Така че можете да имате тайна афера, изневяра по време на този транзит. Но внимавайте, интимните истини могат да бъдат разкрити. 

Плутон е планета, свързана с подсъзнанието ни, а Венера е планетата на изкуството и хармонията. Така че този транзит може да ви донесе много вдъхновение, ако сте творчески личности. 

Венера е и планетата свързана с парите. Така че транзитът може да повлияе на финансовото ви състояние. Трябва да внимавате много. Някой може да се възползва от вас.

Изневеряващи партньори, секс скандали и всички страшни влияния, които Богът на ада може да нанесе върху Богинята на Любовта, могат да попълват нашите новинарски емисии, когато този транзит влияе върху колективното съзнание.

Мистичен и мистериозен ден, в който става връзка между небето и земята

Как ще се отрази лично на вас този транзит, може да ви каже само астролог при разчитане на личния ви хороскоп. Всичко това ще засегне най-много тези, които имат напрегнати транзити и в наталната си карта. Съответно да внимават предимно кардиналните знаци - Рак, Козирог, Овен и Везни. 

Каквото и да става, дръжте се близо един до друг, бъдете заедно, докато завесата е дръпната настрани.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
2722 0

Свързани новини

Водещи новини