Венера в Рак – символ на женствеността

  • 02 юни 2021 14:55

  • 953
  • 0
Венера в Рак – символ на женствеността
© pixabay

Венера - планетата, която първо управлява любовта, но също така обича да се вписва във всичко, свързано с финансите - преминава на 2 юни във водния знак Рак. Там ще остане до 27 юни.

Венера в Рак е символ на женствеността. В знака Рак Венера изпитва нуждата от любов, защита, емоционална сигурност, желанието за нежност, близост до любимия човек, любовна хармония. Също така подчертава стремежа ни да имаме човек до себе си, който да ни обвие в романтика, сантименталност, който да ни държи като капка вода в дланта си, в чиято прегръдка ще се чувстваме в безопасност, ще намерим утеха.

Венера в Рак ще събуди необходимостта от забавление, но дори когато иска да опита нещо ново, тя се връща отново към сигурната обвивка на личния си живот. Предпочита да прекарва твърде много време в къщи, рядко излиза навън, освен когато е в настроение. Тя е привързана към семейството си твърде много. Семейните ценности са на първо място.

Този транзит ще предизвика силни чувства на отговорност и грижа за тези, които обичаме, за дома и семейството. Ще прекарваме повече време вкъщи, стремейки се да се наслаждаваме на всички обикновени удоволствия от живота, включително храна и напитки, така че е възможно да спечелите малко килограми през този период. Също така ще ви накара да искате да подредите, разкрасите домашната си обстановка, за да направите дома си по-уютно място за живеене.

Дрехите при Венера в Рак са класически, универсални, всекидневни, за да паснат на всичко; бижута, които се носят всеки ден, не са твърде ценни, но имат сантиментална стойност. Сребро, бижута от дърво или черупки са характерни за тази Венера.

Аспектите, които Венера ще създаде през този период, са много интересни, но трябва да се признае - и доста интензивни.

В периода около 13 юни Венера ще бъде в аспект секстил с Уран от знака Телец. Този аспект носи бързи печалби и щастливи обстоятелства както по отношение на парите, така и по отношение на любовта, но също носи - любовни рискове (не забравяйте - който не рискува, не печели), внезапни любовни начала (много е възможно чрез социални мрежи, приятели, излизания, членове на семейството, в някои случаи дори чрез бизнес сектора) и необходимост от приключения. Това е аспект, който нарушава рутината, хвърля ни в нещо ново, вълнуващо, нещо, което просто избухва в искри ...

В периода около 21 юни Венера прави тригон с Нептун - романтиката ни обгръща, ще имаме розови очила на очите си и ще виждаме всичко, което се случва около нас в розово, отколкото е в действителност. Пеперуди, цветя, сърца се изсипват във всички посоки. Животът изглежда красив, любовта - прекрасна, всичко изглежда наред. Усещането, че човекът, когото сме срещнали, е нашата сродна душа, че самата съдба ни е събрала, екстаз, страст, примесени с чувственост.

Венера се противопоставя на ретроградния Плутон на 23 юни - енергия, която е малко по-трудно да се контролира! Може да се появи чувство за притежание и ревност, вълни на силно съмнение относно партньора и необходимостта да го контролирате. Отсрещната страна ще реагира по същия начин, така че всичко може да се превърне в конфликти на волята, опит за доминиране. Страстите стават по-силни, но вече не са като „нормална“ нужда, а се превръщат в истинска мания, силно сексуално желание, което е почти невъзможно да се контролира. Тези любови, които започват при този транзит, ще бъдат белязани от конфликти, интензивност, ревност. Във финансовия сектор - възможни са загуби и с парите трябва да се борави много внимателно.

Заради ретрограда на Плутон - онези, които имат най-силно влияние върху нас, се завръщат. Тези, които карат коленете ни да треперят и които могат да преобърнат живота ни за миг!

Тези аспекти не при всички ще проработят, ще бъдат най-актуални при тези, които ги имат към настоящият момент в личния си хороскоп.

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
953 0

Свързани новини

Водещи новини