Венера в Близнаци – "отиваме на купон"

  • 09 май 2021 10:15

  • 2380
  • 0
Венера в Близнаци – "отиваме на купон"
© Pixabay

Транзитната Венера, за щастие на всички, които са били отегчени в предишния период, преминава на 9 май от знака на Телец в знака на Близнаци, където ще остане до 2 юни и носи обещанието да бъде по-забавно, поне за следващите 25 дни. Девизът на Венера при този транзит - „Разнообразието е подправката на живота.“ Влизаме в периода на розовите очила, флиртовете, пърхащи пеперуди в стомаха и дългите интересни разговори.

Този транзит на Венера в приятелския и мобилен знак на Близнаци ще донесе на много от вас истинска глътка кислород по отношение на взаимоотношенията. Може да се почувствате по-свободни и по-добре разбрани от хората, които са важни за вас.

Близнаци е променлив знак, неговата природа е неспокойна, весела и многостранна, което  подсказва, че чувствата ни ще бъдат леки и повърхностни през това време. Ще се засили любопитството ни към света и другите хора.

Тук Венера често е противоречива, по-конкретно, тя дори не е сигурна какво иска, така че тя ще се хване в две неща наведнъж, докато не прецени кое от тях ѝ отговаря най-добре. Обикновено избира и трето.

Мистичен ден, в който всички добри дела се възвръщат стократно

Планетата на любовта и парите влиза в знака на комуникацията и умствената сила, така че не е трудно да се заключи, че акцентът ще бъде върху разговорите и общуването. Този транзит носи по-красива и по-добра комуникация между хората. Венера в Близнаци е също движение и пътуване, затова може да ви занимават планове за пътувания, почивки, кратки екскурзии.

Венера в Близнаци е пъстро цвете край пътя – интелектуална, радостна, приветлива, умна, мила, усмихната. Тази Венера носи детската енергия и радост във всеки нов ден (разбира се транзита засяга всеки човек различно и индивидуално, в зависимост от други позиции в наталната карта). Това, което е сигурно, е че ще бъдем по-спонтанни, ще имаме по-голямо желание да общуваме (дори и виртуално), да се забавляваме. За кратко ще бъдем отново деца, ще проявяваме детско любопитство и ще отдаваме значение на всичко, което ни заобикаля.

При емоционалните взаимоотношения фокусът се измества от физическия план към умствения, така че ще изразяваме любовта си повече с думи и по-малко с докосвания. Ще имаме настроение да флиртуваме и стремеж да се срещаме с нови хора. В този период са възможни паралелни връзки и повече измени, което най-силно ще се прояви към края на месеца, когато ще е квадратурата на Венера с Нептун. Чувствата лесно могат да бъдат наранени, чувството за жертва ще се засили при някои.

Меркурий в Близнаци: Поемаме огромна глътка свеж въздух

Ако сега установявате връзка, бъдете внимателни, защото това е Венера, която не е в състояние да се привърже и да прояви дълбоки чувства. Поради желанието си за разнообразни преживявания и любопитство, тя не е склонна към постоянни и продължителни отношения и винаги ще се стреми към повече свобода, желание да опита от всичко. Енергията на Венера носи необходимостта да се мисли в краткосрочен план и да не се правят планове за идните дни. Всеки нов ден има нов план.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
2380 0

Свързани новини

Водещи новини