Меркурий в Близнаци: Поемаме огромна глътка свеж въздух

  • 05 май 2021 16:59

  • 3335
  • 0
Меркурий в Близнаци: Поемаме огромна глътка свеж въздух
© Pixabay

Меркурий току що (на 4 май) се настани в собствения си знак Близнаци, където ще остане доста дълго (до 11 юли), тъй като предстои ретрограден период (от 30 май до 23 юни). Меркурий е повече от щастлив да се върне в собствения си дом (Дева е втория).

Небесният танц на Меркурий тук е изпълнен с енергия и импулсивност. Неговото въздействие в този знак обаче носи малко нестабилност в нашите настроения, което води до последици в семейството, социалната и/или професионалната среда. Ролята на Меркурий е интелектуално да управлява емоциите ни. По време на този преход, нашите възприятия и емоции понякога ще бъдат небалансирани без видима причина. Ставаме по-разсеяни, а концентрирането е все по-трудно. Представете си един буркан пълен с жужащи пчели. Такива ще бъдат умовете ни по време на този транзит.

Какво ни очаква през първата половина на май

През това време ще се чувствате уверени, интелектуални и творчески и ще развиете отлични комуникативни способности. Творческото ви себеизразяване ще бъде силно и ще бъдете в състояние да излагате мислите и идеите си по ясен и последователен начин. Силата на Меркурий е адаптивност. В Близнаци това означава умствена пъргавина, умствена акробатика. Той е брилянтен в приспособяването към променящите се обстоятелства. Без значение какъв проблем му подхвърляте, той идва с идеи как да го решите. Меркурий в Близнаци се интересува от всичко, но има малко търпение да изучава всичко в детайли. Рутината и скуката го убиват.

През това време ще имате привлекателен външен вид и ще се справите добре в работата и ще установите важни връзки на работното си място. Този транзит ще предостави добри възможности пред вас, което може да доведе до кариерно развитие.

Въпреки това, може да развиете тенденцията да бъдете нерешителни и колебливи през периода, което може да попречи на перспективите ви за растеж. Тези, които търсят промяна, този транзитен режим ще работи в тяхна полза.

Това ще бъде благоприятно време за лични отношения. Ако сте несемейни, може да попаднете на потенциални партньори. Брачните двойки ще имат положителна връзка през това време, тъй като ще имат взаимна любов и разбиране в отношенията. Дори да се появят малки конфликти с брачния партньор, ще могат да ги разрешат гладко чрез ефективна комуникация.

Това е момент, когато сме насърчавани да поемем огромна глътка свеж въздух от въздушната стихия на Близнаци и нека любопитството научи ума ни как да бъдем млади отново.

Предстоящи аспекти на Меркурий в Близнаци
На 12 май Меркурий в тригон със Сатурн
На 23 май, 5 юни и 6 юли - Меркурий в квадратура с Нептун
На 29 май Меркурий в съвпад с Венера
На 28 юни Меркурий в секстил с Марс

 

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
3335 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини