Гледай на живо

ЕВРО 2020: Италия - Уелс 1:0 /почивка/

Какво ни очаква през първата половина на май

05 май 2021 14:51

Какво ни очаква през първата половина на май
© Pixabay
1616 0

През първата половина на май като цяло ни очаква един сравнително хармоничен и конструктивен период, въпреки някои планетни аспекти.  

На 6 май Венера образува хармоничен аспект тригон с Плутон. Това е период на романтични срещи, нови запознанства, романтични увлечения. По това време отношенията може бързо да преминат от период на ухажване към интимност, тъй като се засилват сексуалните нужди и желания. Времето е подходящо за по-интензивно сближаване и взаимодействие.

На 6 срещу 7 май Луната се свързва с Нептун в съвпад, което ще постави повечето хора в странно, мечтателно състояние. И двете небесни тела влияят на подсъзнанието, затова са възможни пророчески и ясновидски сънища, изпадане в медитативно състояние, транс, усещане за присъствие на други хора и същности. И ако отдавна искате много да намерите отговори на някои важни, философски въпроси, то в тези дни пред вас може да се повдигне завесата на тайната. Подсказка от Вселената ще дойде на другия ден под формата на случайна среща, пророчески сън, прочетена информация, дочут разговор или друга странна ситуация, след която сякаш ви просветва нещо. Интуицията ви ще бъде засилена.

Хороскоп за всички зодии през май

От 6 до 11 май ще оказва влияние напрегнатият аспект между двете планети на щастието – Венера и Юпитер. Голяма е вероятността от разриви в партньорските отношения, възникване на спорове и скандали. В тези дни любовта ще е загубила своето обаяние и може да донесе разочарование. Засилва се липсата на доверие. Всеки партньор ще дърпа чергата към себе си. Трябва да се търси начин да се синхронизират различните възгледи. Може да възникне стремеж за разточителство и екстравагантност. Парите ще изтичат като пясък между пръстите, затова се въздържайте да ходите по магазините. Не си правете снимки, те няма да бъдат успешни.

На 9 май Венера влиза в знак Близнаци. „Разнообразието е подправката на живота” е мотото за следващите четири седмици. Докато е летяща и непостоянна, Венера в този променлив въздушен знак, ще ни осигурява остроумие, любопитство и адаптивност към въпросите на любовта, красотата и парите.

Церера влиза в Телец на 9 май - Като астероид на майчината любов, преминаването му през Телец ни напомня да се наслаждаваме на простите удоволствия от живота.

На 11 май е Новолунието в Телец. Отличен момент да започнете да организирате планове за проявяване на материални желания. Успехът няма да се случи за една нощ, така че ще е необходимо търпение.

От 10 до 14 май Слънцето ще се срещне с Черната Луна в знака Телец. По това време се увеличава рискът от заблуди, да бъдете увлечени от фалшива идея и да се поддаде на изкушения. В тези дни не трябва да участвате в различни състезания. Победителите в подобни събития ще трябва да сключат сделка със собствената си съвест. Хората с творчески професии могат да изпаднат в дупка поради липса на вдъхновение.  Спокойно изчакайте да отмине посочения период.

Поради влиянието на Черната Луна, тържествата и празниците, планирани за тези дати, могат да бъдат засенчени от неприятни събития. За да се облекчи психологическият стрес през този период, се препоръчва да използвате ароматерапия с портокалово етерично масло.

На 12 май Марс е в хармоничен аспект с Уран. Това влияние ще подтиква към неочаквани постъпки и екстравагантно поведение. Във всеки може да се пробуди играчът, авантюристът, търсачът на приключения, свободолюбивият човек. Няма да ви спре нито рискът, нито опасността, но ако се държите в пределите на разумното, нищо не ви грози. Под такова влияние човек не се бои от започване на нови смели проекти, да се откаже от старото и отживялото, откровено да заговори за своите потребности и желания. Вашата енергия и решителност ще помогнат да реализирате всичко, за което дълго време сте мечтали, при това в съвсем кратки срокове.

На 14 май Юпитер - планетата на късмета навлиза в мечтателните Риби, насърчавайки позитивно отношение, отвореност към света и другите и следвайки нашите мечти. Ако имате фантазии, Юпитер може да ги превърне в реалност. На 28 юли отново ще се върне във Водолей поради ретроградния си ход.

През втората десетдневка, или по-точно от 11 до 21 май, благодарение на Уран, вниманието ни ще бъде привлечено от всичко загадъчно, необичайно и необяснимо.

 

Ивелина Пенчева
Ивелина Пенчева
Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
1616 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини