Новолунието е символ на ново начало, пречистване и духовно прераждане

  • 17 септември 2020 06:14

  • 13292
  • 0
  Новолунието е символ на ново начало, пречистване и духовно прераждане
© Pixabay

Меркурий в квадратура с Юпитер

Поради изобилната информация най-важното се изплъзва от погледа. Подробностите пречат да се види цялостната картина. Засилва се склонността към преувеличаване и изкривяване на действителността. Решението на множество проблеми предизвиква раздразнение. Периода натоварва нервната система. Лошо протичане на интелектуалната дейност. Възможно е получаване на лоши новини. Старайте се да не вземате важни решения. Не е подходящо за общуване особено с близките. Лесно могат да възникнат спорове, конфликти, разправии. За предпочитане е уединението и спокойната обстановка.

Луната е в знак Дева до 21:57ч 

Хората като цяло стават по-практични, рационални и трезво мислещи, но и по-критични. Възниква желание да се меси в работите на другите без да го молят. Може да се появят търкания с околните. Вниманието се концентрира върху текущите задачи.

Уязвими са червата и стомашно чревният тракт, поради което се препоръчва щадяща диета. 

В този ден душата ликува и се стреми да се издигне до звездите

Луната се движи на празен ход от 14:43ч до 21:57ч. В това време да не се предприема нищо важно. След това Луната преминава в знак Везни. 

30 лунен ден от 06:43ч до 14:01ч на 17 септември

Този период носи хармонична енергия, придава приповдигнато настроение. Бъдете открити и искрени. Изпълнете сърцето си с чистата, хармонична енергия на деня. Добре е денят да бъде посветен на благодарността и обобщение на случилото се през лунния месец. Вземете лист хартия и химикалка и запишете всичко, което ви се е случило добро и лошо, след което мислено благодарете за всичко - за уроците, за учителите, за даровете на съдбата. Едновременно с прочистването на мислите, въведете реда у дома. 

Новолуние в Дева и 1 лунен ден от 14:01ч на 17 септември до 08:01ч на 18 септември.

Новолунието е символ на ново начало, пречистване и духовно прераждане. Началото на първия лунен ден бележи началото на нов месец, нов етап в безкраен цикъл. Ето защо мистичното му значение е дълбоко свързано с новите начинания и изпълнението на непосредствени планове.

Смята се, че броди нечиста сила по това време. Човешката енергия е отслабена, виталността е близо до нулата. Сега хората са подложени най-много на стрес, нервни разстройства и различни заболявания, тъй като имунитета е снижен. Човек е склонен да проявява не най-добрите черти от своя характер. 

Ден, в който може да има много чудодейни събития

Не е зле да се спази диета, да се прави вътрешно и външно очистване, да се посети църковен храм. Добре е да има запалена свещ до вас върху пламъка, на която да се съсредоточите и да се концентрирате само върху хубави работи. Организмът сега е отслабен, не го преуморявайте. По време на новолуние активно се извеждат от организма вредните и ненужни вещества. Тялото има нужда от много течности, за да се избави от тях. Сега са полезни чайове и настойки от екологично чисти треви. Добре е да се прекара денят в усамотение – да спите, да четете философски книги, вана със соли, да мечтаете, да медитирате. Ако е възможно, разходете се в гората или в парка. Планирайте събития за следващия месец. Създайте мисловни образи на желани събития, направете списък с желания. 

Много подходящо е да се започне лунната диета - в продължение на 24 часа от започване на новолунието, нищо не трябва да се яде, само течности се консумират. Може чай и кафе, но без захар. 

По-добре да се откажете от интимни преживявания. Организмът сега се намира в самокорекция и всякаква външна намеса ще попречи на правилната настройка на вашия биокомпютър. 

1 слънчев ден – Добре е да се правят планове за предстоящият слънчев месец. Ще им върви в делата само на оптимистите, не и на тези, които са депресирани и унили. Хубаво е в началото на слънчевия месец да се хвърлят малки монети на кръстопът, за да ви даде Бог богатство. Или да дадете нещо на първия срещнат просяк.

Ивелина Пенчева
Ивелина Пенчева
Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
13292 0

Свързани новини

Водещи новини