Ретрограден Меркурий до 12 юли

  • 18 юни 2020 09:50

  • 8667
  • 0
Ретрограден Меркурий до 12 юли
©

Меркурий ще е ретрограден от 18  юни до 12 юли в знак Рак, като дните преди и след това бива стационарен. Някои астролози намират даже този период за по-опасен.

Какво означава ретроградна планета?

На нас от Земята ни се струва, че планетите се движат напред. В един момент те забавят движението си, спират и започва да ни се струва, че се връщат назад. Всъщност всичко е само визуално. В действителност планетата само е забавила своя ход. Без светилата, всички планети стават ретроградни в едно или друго време.

Когато една планета е ретроградна, тя се намира в покой, а тогава не може да контролира дейностите, за които отговаря и затова настъпва хаос. Време за преосмисляне на ценностите ни. Може да видите отново хора от миналото си, да се върнете към стара връзка или партньор.

Какво не трябва да се прави през времето на ретрограден Меркурий?

1.Не започвайте нищо важно! Но може да довършвате започнатото, да се върнете към стари проекти, да преразгледате стари планове.

2.Не вземайте важни решения, по-късно може да се наложи да ги преразгледате и промените.

3.Не подписвайте никакви договори, обезателно не сключвайте граждански брак! Обичайно браковете, които се сключат през такъв период са недълготрайни и с времето се разпадат. Стига се най-често до раздели.

4.Избягвайте да си купувате всякаква техника, още повече лек автомобил. Голяма е вероятността да имате после често проблеми, да се окажат дефектни и ремонтите да ви излязат твърде скъпо.

5.Като изключим животозастрашаващите операции, избягвайте да приемате хирургически интервенции по това време. Твърде е голяма вероятността да бъде забравено нещо у вас и често се налага да се прави повторна ревизия и ново отваряне. Да не се вземат и важни медицински решения от лекарите. Това може да коства доста грешки в последствие. Избягвайте да ви поставят диагноза по време на ретроградност на Меркурий.

6.Запомняйте често информацията си на компютъра, съхранявайте добре файловете си, тъй като може нещо да ви изчезне.

7.Възможно е компютърът ви да се срине, да прихванете вирус или да се появи някакъв друг проблем. Ако трябва да инсталирате нов софтуер, по-добре изчакайте да отмине периода.

8.Меркурий е планета на търговията. Не се препоръчва да купувате и да продавате имоти и земя в този период. Може да бъдете жестоко прецакани или да станете жертва на мошеничество и измама.

9.Преди пътуване проверявайте щателно автомобила си дали всичко е наред. Карайте внимателно, избягвайте да изпреварвате други автомобили при по-рисковани ситуации.

10.Меркурий е планета на комуникациите. В отношенията също могат да се явят проблеми, да възникнат недоразумения, всеки да разбере различен час за среща, нещо обичайно става да се закъснява. Често се интерпретират думите и постъпките на другите по различен и неправилен начин. Казва едно, а се разбира друго.

11.Не е за предпочитане да установявате нови запознанства, да започвате нови връзки. Представата за човека няма да съответства на действителността и след периода на ретроградност може да се разделите, когато прозрете, че нещата не са такива, каквито са ви изглеждали.

12.Губим бдителността си. Пазете вещите си да не изчезнат, както телефона, така и документите.

13. Избягвайте да харчите повече пари и особено за по-скъпи покупки. Не поръчвайте онлайн покупки, не изпращайте по пощата скъпи подаръци, важни пратки. Рисковано е. Има вероятност да стане объркване и да се загубят.

14.Не е удачно време започване на нова работа или преместване на ново място, нито за започване на курсове.

15. Избягвайте да теглите кредит. Изчакайте да стане директен Меркурий.

Тези, които имат в хороскопа си ретрограден Меркурий, много по-лесно ще понесат това време. Не е задължително непременно нещо лошо да се случи. Може да отмине целия период без да усетите дори, но правилата са си правила и е добре да се предпазвате. Знаете, „Предупреден, значи въоръжен”!

Ретроградният период на Меркурий е най-доброто време за:

• Направете генерално почистване. Изхвърлете ненужни неща.

• Направете проверка на вашия гардероб. Хвърлете или подарете старите си неща на някого.

• Общуване с роднини и приятели. Организирайте за тях вечеря или пикник сред природата;
• Решаване на проблеми, които са отлагани за дълго време;

• Правете планове, обмислете идеите си и разгледайте най-добрите перспективи за вашето развитие. Въпреки това си струва да започнете нови дела, след като планетата се върне към обичайния си курс.

Не трябва да се страхувате. Това време ни е дадено, за да осъзнаем грешките си, да се изчистим от всичко, което е ненужно и остаряло, да вземем съдбата си в свои ръце и да я променим към по-добро.

 

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
8667 0

Свързани новини

Водещи новини