Родонит - привлича пари и е особено активен през май

  • 13 май 2019 14:41

  • 2294
  • 0
Родонит - привлича пари и е особено активен през май
©

Това е минерал с неравномерен цвят, който може да бъде розов или червен, често има сив оттенък или може да има естествени черни вени.

Този камък дава на човека увереност в себе си, способността да се съсредоточи върху най-важното. Всеки, който го носи става все по-целенасочен и в резултат на това финансовото му положение се увеличава.

И за да може родонитът да развие вашата интуиция възможно най-ефективно, той трябва да се носи в левия ви джоб.

Най-ефективен камъкът е през януари, май, август и през септември.

В някои източници родонитът символизира родословното дърво. Камъкът помага да се запазят обичаите (традициите) на семейството, да се създадат тесни връзки между поколенията. Животът на човека е дар на земна съдба, минералът е дар на Земята, както и раждането. Сравнявали са го с утринна зора.

Според една легенда родонит е намерен най-напред в гнездото на орел, затова има и друго име - орлец. В древността са вярвали, че закриля децата и са го използвали за талисман като са го слагали в люлката особено на момченца, за да израснат като „орлета” силни, уверени,  независими и свободни.

Сред литературните източници присъстват рецепти на традиционната медицина за лечебните възможности на минерала. Помага за лечение на много заболявания: онкология; очни заболявания; проблеми с ушите; отклонения в нервната система; щитовидната жлеза; нарушения в работата на черния дроб. Гладките полирани родонитни камъни се поставят върху очите. Болестта преминава, здравето се възстановява. Човек си възвръща свежият чист вид, подобрява се зрението, нормализира се очното налягане, преминават възпалителните процеси. Помага при безсъние.

Освен лечебни, притежава и магически свойства. Минералът се счита за камък на надеждата. Пробужда чувството на любов, помага за разкриване на таланта и творческите способности, прави човек известен. Медиумите са го използвали в работата си.

Родонитът е камък, който помага на младите хора. Той подкрепя тяхната инициативност, жаждата за победа, желанието за разбиране на новото и неизвестното. Най-често се използва за амулет като гривна с родонит. Носенето на гривни, пръстени се препоръчва на лявата ръка. Минералът повишава откритостта към ученето, подхранва тялото с енергия. Родителите е добре да подаряват талисмани с родонит на децата си, записани във висши учебни заведения с творчески направления и професии: литература; театър; музика. Символ на творчеството. Специална сила дава  на художниците.

Камъкът е интересен в цветовото си оформление. Има връзка с енергията на планетите: Сатурн и Венера. Сатурн изпълва човек с енергия на сила и независимост. Венера насища душата с любов и нежност. Сатурн поднася жизнени изпитания, учи ни да сме силни. Венера предпазва от неприятности, помага за преодоляването им. Родонитът не е само камък на любовта, а и минерал на състраданието и милостта. Прави човек оптимист. Камъкът показва, че в живота не всичко е лошо и черно. Ставайки по-добър и любезен, можете да направите целия свят около себе си по-радостен и светъл.

Идеалната съвместимост се открива от астролозите между родонит и зодиакалните знаци Везни и Близнаци. Хората родени под знака на Везни стават уверени, принципни, силни по дух. Близнаците ще усетят силата на прозорливостта, интуицията, усилва паметта. Новите знания и опит ще бъдат придобити по-бързо, усвоявайки науките лесно, но трайно. Астрологията предупреждава, че времето за носене но украшенията трябва да бъде ограничено, не постоянно. Тогава камъкът ще даде това, което се очаква от него.

 

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
2294 0

Свързани новини

Водещи новини