Кармата на Дева

  • 08 декември 2018 11:26

  • 12043
  • 0
Кармата на Дева
© Pixabay

В предишното си превъплъщение хората, родени под знака на Дева, са били свързани с областта на медицината, лечението или по друг начин са помагали на човечеството. Те са били лечители, аптекари, билкари, медицински лица. В сегашния си живот те са длъжни да не губят способността си за състрадание. Това чувство трябва да бъде насочено отново към служене на човечеството.

Девите също така трябва да се научат да се грижат за собственото си тяло, както и да се научат да бъдат снизходителни към слабостите на другите и да се отърват от прекомерната си критичност. Ако постоянно търсят недостатъци във всичко около себе си, вместо да забележат предимствата, животът им ще бъде пълен с разочарования. В този живот те трябва да разберат, че нищо в света не се случва просто така и че всички неприятности и неразбираеми събития имат своя особен смисъл, заложен от Вселената. Когато родените под този зодиакален знак осъзнаят това, те ще могат да постигнат вътрешна хармония. Основната кармична задача на всяка Дева е да осъзнае мъдростта на Вселената и нейните закони.

Една от отрицателните вродени качества на Дева е тяхната придирчивост. Това със сигурност трябва да бъде преодоляно, за да бъдат щастливи. Трябва да престанат да преценяват какво е добро и лошо и да се научат да виждат ситуацията отстрани - само тогава могат да вземат правилни решения. В стремежа си към съвършенството, Девата често отива в крайности.

Девите трябва да отработят в този живот отрицателната карма от минали животи. Например, човек, който първо поставя материалното пред духовното, няма да може да отработи кармичните си дългове, докато не осъзнае неправилната си позиция.

Друг препъни камък по пътя на Девите е желанието да помагат на околните.Често представителите на този зодиакален знак забравят, че всеки човек има свои собствени задачи и поемат отговорността за съдбата на някой друг, като си мислят, че така е правилно. В крайна сметка, те не само пречат на законите на Вселената, но също така губят огромно количество енергия, поради което самите те се разболяват.

Те трябва да разберат, че не на всеки и не винаги може и трябва да се помага (особено, ако не е помолил за това) и че предназначението на всеки човек е да мине през своите задачи сам, без външна намеса. Девите трябва да дадат възможност на другите хора да се поучат от грешките си и да не им отнемат шанса, защото така вредят не само на себе си, но и на тези, на които искат да помогнат. Добрите съвети ще са много по-добри от тяхната намеса. Негативната карма настига Девата, когато не може да се справи с емоциите си и станат ядосани, раздразнителни, злобни, нетолерантни към другите и несигурни в себе. Когато представителите на този знак се намират във властта на отрицателните емоции, те се отклоняват от правия път.

Следователно, трябва внимателно да се наблюдават и да не позволяват на нисшите си инстинкти да вземат власт над висшия Аз. Девите се изявяват чрез взаимоотношенията с други хора. Ако се държат правилно и изпълняват своите кармични задачи, те са напълно способни да привлекат близък човек към себе си, който ще бъде тяхната втора половинка. Проявявайки спокойствие, постоянство и надеждност, Девата ще може да срещне човек, който притежава същите качества и да намери истинско щастие с него.

Кармичната задача на Дева не е свързана с нейния род, поради което връзките с родителите и други роднини обикновено не идват от минали превъплъщения. Девата трябва да изгради свое собствено семейство и да създаде собствена родова карма.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
12043 0

Свързани новини

Водещи новини