Хороскоп за декември

  • 29 ноември 2018 14:09

  • 15709
  • 0
Хороскоп за декември
© Pixabay

Овен –  Това е месецът за положителна промяна. Нови хоризонти ще се отворят пред вас и няма да можете да повярвате колко красив е светът.

Преходът на Слънцето във вашия 9 дом ще ви донесе прекрасни преживявания през следващия месец. Първата десетдневка ще бъде много динамична. Планетите ще работят във ваша полза и ще ви дадат необходимата енергия, за да постигнете лесно своите цели. Фокусът ще бъде върху вашата кариера, духовност, знания, пътуване, любов, взаимоотношения и социални събития. Юпитер е подготвил множество приятни изненади. Възможни са конфликтни ситуации в отношенията с началниците. Бъдете внимателни на 25 декември, когато Меркурий ще направи квадрат с Нептун, защото може да се окажете в неприятно положение поради клюките на някого. Първата половина на месеца здравословното ви състояние ще бъде променливо. Ще бъдете податливи на настинки, вирусни инфекции.

Бъдете внимателни през първите дни на месеца. Венера прави опозиция с Уран в сектора на партньорството и това може да доведе до внезапни разногласия с партньора (в някои отделни случаи внезапна раздяла).  Ще ви е необходимо много търпение и готовност за компромиси при решаването на тези трудности. Втората половина на декември ще ви донесе повече стабилност. Благодарение на тригона на Венера с Нептун на 21 декември, ще имате по-романтични и интимни моменти с любимия човек, което ще подобри близостта ви. Ще можете да преодолеете всички разногласия от началото на месеца. Тези, които са свободни, ще могат да се запознаят с някой, който ще събуди страст у тях, но по-късно ще разберат, че този човек не е свободен и могат да имат само тайна връзка.

Вашата диета през декември трябва да съдържа повече витамин С. Ежедневно се препоръчва лимонов, портокалов сок или сок от киви. Добре е по-често да си похапвате гореща супа, салата от кисело зеле, пилешко месо. Намалете приема на сухи месни продукти.

Телец – Слънцето ще бъде в Стрелец до 21 декември, а това е страхотен период за тези, които искат да реорганизират всеки аспект на живота си. Така че сега е време за промени и то положителни. Може да предприемете нови инициативи след 7 декември. Първите дни на месеца ще срещнете трудности поради неочаквани проблеми. Това ще наруши вашите планове. Очакват се финансови затруднения. Втората половина на месеца ще бъде по-успешна от първата. Ще се справите с някои от трудностите, ще отстраните някои препятствия. Намаляване на имунитета и тенденции към инфекции на пикочните пътища, както и настинки, които могат да доведат до смущения в бъбреците или яйчниците при жените. Ще трябва да обърнете повече внимание на вашето здраве. Избягвайте по-дълъг престой на мокро и студено време. Повече почивка.

Венера, която ще влезе в Скорпион на 2 декември, ще донесе трудности в любовта. Едни ще бъдат разочаровани, други ще цъфтят като рози. Страстта ще лудува във всяка ваша клетка, което ще ви подтикне да поемете инициативата в спалнята. От време на време можете да почувствате ревност и дори да станете подозрителни към любимия човек. Ако нямате още връзка, шансовете ви нарастват значително до 21 декември. Някои от вас обаче ще се върнат към човек, с когото преди са имали емоционална връзка. Ще решите да опитате отново.

Нуждаете се от по-лека диета, състояща се от плодове и зеленчуци, като понякога добавяте риба и морски дарове. В менюто могат да се включат по-често зърнени храни с кисело мляко или сирене от фета.  Зеле, грах и боб, както банани и портокали. Избягвайте месо, консервирани и сладкарски изделия.

Близнаци – Вие ще имате много енергия, която ще ви донесе по-добри резултати. Приходите ще бъдат добри през първата и последната седмица на декември, но не е подходящо време за инвестиции. Юпитер ще бъде в опозиция на вашия знак. Бъдете внимателни и се водете от духовни цели, не от материални.

През първата половина на месеца здравето ви ще бъде по-чувствително. Ще бъдете податливи на вирусни инфекции в областта на гърлото, белите дробове и урогениталния тракт. През втората половина на декември ще имате по-добро здраве.

Любовта е избор, който със задоволство ще направите в следващия месец.  Слънцето във вашият партньорски дом ще носи нуждата да се справяте с живота си и ще ви подтиква към някои промени в любовта. Венера също ще ви насърчи да направите крачка напред, ако смятате че трябва да подобрите любовния си живот и взаимоотношенията си. Бъдете внимателни да не попаднете в капана на налагането на господство над любимия човек. Обърнете повече внимание на общите интереси. Би било хубаво да посещавате места за забавление. Има надежда и за свободните представители на знака.

През декември вашата диета трябва да включва разнообразие от храни. В менюто всеки ден трябва да има вкусни зърнени храни, сушени плодове, пуешко или пилешко месо, морски дарове, твърди сирена, кисело мляко, боб, зеленчукова супа. Увеличете приема на витамини С и Е. Избягвайте сладкиши, алкохолни напитки и твърде много пикантни храни.

Рак – Кариерата и амбицията за бъдещето ще имат предимство пред любовния живот и семейството. Венера ще направи опозиция с Уран на 1 декември, което ще засегне вашата работа и може да доведе до внезапни промени в плановете поради непредвидени обстоятелства. Възможно е проектът (ако имате такъв) да се разпадне и да претърпите загуби. Избягвайте делови и финансови рискове. Ще срещнете затруднения, ако се занимавате с развлекателен бизнес, творчески дейности, образование или кетъринг. Меркурий ще влезе в знака на Стрелец на 13 декември, където ще ви донесе повече работа, ако се занимавате в сферата на услугите, но ще ви е необходима по-добра организация, за да успеете да направите всичко в рамките на крайния срок. Очаква се стабилно финансово състояние и дори постъпление на приходи. Марс в Риби ви носи много положителна енергия. Ще имате добър имунитет и ще бъдете устойчиви на стрес, но ще бъдете по-чувствителни към промените на времето, което може да доведе до умора и главоболие.

В началото на месеца ще имате конфликти с партньора си поради честото ви отсъствие от дома. Опитайте се да постигнете споразумение за това. Ще трябва да предприемете някои компромиси, за да поддържате мира.  Втората половина на декември ще ви донесе желаната хармония и стабилност благодарение на секстила на Венера със Сатурн във вашето поле на любовта. Ще имате повече интимни моменти заедно. Някои от свободните представители на знака ще имат оферти за срещи, но няма да е това, което очакват.

Диетата ви трябва да съдържа повече витамини. В менюто наблягайте на магданоз, моркови и целина, тъй като това ще има положителен ефект върху вашия имунитет. От плодовете - консумирайте ябълки, киви и ананас. От месото ще се насладите на готвени ястия от пилешко месо. Консумирайте по-често риба, сирене фета, маслини и минерална вода. Намалете кафето и сладкишите, поне временно.

Лъв – Слънцето в Стрелец ви носи положителна и жизненоважна енергия, благодарение на която ще се чувствате хармонични и готови да приведете живота си в перфектен баланс, започвайки от любовта и преминавайки към другите аспекти. Мощната енергия, присъща на представителите на вашия зодиакален знак, ще ви помогне лесно да се справите с всички работни проблеми. Ще можете да постигнете нови хоризонти. Успех във финансовите операции. Може би ще имате възможност да инвестирате средства в печеливш проект или да купите важни стоки със значителна отстъпка. Здравето ви ще бъде като цяло стабилно. Ще имате добра съпротивителна сила срещу болести. Намирайте повече време да се отпускате и да релаксирате. Бъдете умерени в храненето и пиенето, защото слабото ви място ще бъде чувствителен стомах и храносмилателния тракт. Опитайте се да не прекалявате в нищо. Избягвайте да стоите дълго на влажни места.

Вашият хранителен режим трябва да бъде умерен през този месец. Използвайте най-вече лесно смилаеми храни. Избягвайте ястия на скара, бързо хранене, пържено и много мазнини. Голямото количество кафе, алкохолни напитки и сладкиши могат също да повлияят негативно върху храносмилането ви. Добре е да консумирате повече приготвени зеленчуци, пуешко и пилешко месо, риба, пресни и сушени плодове, както и тиквени семки.

Бъдете внимателни, когато вземате решения за любовния си живот, не само докато е ретрограден Меркурий до 7 декември. Венера също не е на ваша страна. Ще имате променливо настроение. Цветята може да прецъфтят за вас и да срещнете само тръни. Важно е да се съсредоточите върху положителните аспекти на любовта, да откриете че любовта е в дребните неща, да прегърнете без причина партньора си и да кажете едно „Обичам те”. Тези, които са още сами, скоро могат да срещнат някого, с когото ще им бъде хубаво и приятно.

Дева – Кариерата и амбициите за бъдещето няма да бъдат на фокус през декември. Ще бъдете по-щастливи да наблюдавате успехите си от миналото, отколкото да правите планове за бъдещето. Социалният аспект на живота ви става все по-важен. Ще сте доста емоционални през целия месец. Опозицията на Венера и Уран още първите дни ще засегне във вашия хороскоп сектора  на парите. Вероятно ще имате много разходи, повечето неочаквани и това може да наруши плановете ви. Вашето здравословно състояние ще бъде добро. Различни вируси, настинки и сезонни заболявания ще бъдат лесно преодолени от вас. Може да имате малко проблеми с костите, особено като реакция на резките промени във времето. Избягвайте да полагате много физически усилия и почивайте повече. В последният месец на годината, изчистете дома си от отрицателна енергия и натрупани боклуци, за да освободите място за новото, което ще дойде.
  Вашата диета трябва да съдържа богати на фибри храни за по-лесно храносмилане. В менюто ви можете да присъства леща, грах, боб и ориз.  Месо и месни продукти да се консумират умерено, както и млечни продукти. Като плодове - сухи сливи и смокини, както и пресни ябълки и банани, портокали. Намалете приема на захар.

През първата десетдневка на месеца ще имате възможност да разрешите недоразуменията в личните отношения. Това ще изисква повече търпение от вас и ще трябва да бъдете внимателни и за всичко, което казвате. И двамата ще имате остър език и поради това бихте могли още повече да усложните ситуацията, ако не внимавате. През втората половина на декември тригонът на Венера с Нептун ще донесе хармонични и романтични моменти с любимия човек. Ще постигнете по-голяма близост помежду си. Внимавайте с романтични флиртове на работното място! Тези, които са свободни, ще имат шанс да срещнат човек, към когото ще изпитат магнетично привличане.

Везни –Нещата се движат със задоволително темпо и това ви харесва. Съсредоточете се върху това, което ви прави щастливи. На 1 декември вашата управителка Венера ще направи опозиция с Уран в сектора на публичността и партньорството. Това ще доведе до неочаквани разногласия и е възможно да се прекрати сътрудничеството с бизнес партньор. Причината са разногласия, които не са били уредени във времето. В случай на прекратяване на партньорството е по-вероятно да се окажете на загуба. Сътрудничеството може да ви помогне да постигнете успех.  Обърнете повече внимание на неизпълнените си задължения. През първата десетдневка нараства вероятността от конфликти и напрегнати отношения с вашите колеги и началници. През третата десетдневка на месеца положението се стабилизира и ще преодолеете конфликтните ситуации, ще вземате приемливи решения.

Вашето здравословно състояние ще бъде нестабилно и променливо през декември. В сектора на здравето във вашия хороскоп Марс и Нептун ще бъдат в съвпад, докато Слънцето ще направи квадратура към двете планети. Това ще доведе до намаляване на имунитета и ще ви направи лесно податливи към вирусни и бактериални инфекции.  Ще ви е нужна повече почивка и избягване на стреса.

Би било желателно да обърнете специално внимание на вашата диета. Леките храни, които съдържат много витамини, са много важни през декември. Увеличете приема на магнезий, калций и витамини С и В. Препоръчват ви се ястия от варени и пресни зеленчуци. Яжте плодове, сирена и месо умерено. Намалете консумацията на алкохолни напитки и консерви.

Слънцето в Стрелец ще ви дари с много положителна енергия, която ще ви помогне да поддържате любовта си на ниво и да се чувствате добре. Емоционалната хармония ще бъде по-важна. Семейните грижи ще доминират над професионалния растеж. След 22 декември може да се появят малки недоразумения. Сатурн ще ви учи през този месец на търпение. Духовността ще бъде важна в любовните взаимоотношения. Свободните индивиди ще имат много възможности да влязат в романтични взаимоотношения, стига да поискат.

Скорпион – През първата десетдневка на декември ще бъдете по-напрегнати от обичайното и може да има неочаквани трудности и разногласия с колегите на работа. Бъдете внимателни, защото лесно можете да станете жертва на някакви интриги и машинации, които ще позволят на някой да се възползва за ваша сметка. Успехи очакват тези, които се занимават и работят в сферата на творческия и развлекателния бизнес.

Началото на декември ще доведе до намаляване на имунитета, както и до някои смущения, които могат да бъдат причинени от камъни или песъчинки на бъбречните или пикочни пътища. Подобрение ще настъпи през третата десетдневка на месеца.
През декември отделете повече внимание на здравословното и умерено хранене. Избягвайте прекалено пикантни храни, бързо хранене, ястия на скара, тестени изделия, както и храни, които съдържат по-висок процент мазнини. Варени зеленчуци, пилешко месо, риба, супи от зеленчуци можете да ползвате в менюто си всеки ден. Пийте повече чайове, кефир и портокалов сок.

Опозицията на Венера с Уран още в самото начало на месеца, ще ви донесе неочаквани разногласия с партньора ви. Може да се разкрият някои тайни действия и лъжи. Ако имате паралелна връзка, тя лесно може сега да излезе наяве и да ви донесе големи проблеми с любимия човек, дори да се стигне до разпадане на връзката. Избягвайте кавгите. През втората половина на декември ще имате възможност да преодолеете разногласията и да постигнете компромис или да стигнете до съгласие с партньора си. Секстилът на Венера със Сатурн ще донесе повече стабилност във вашата връзка, а тригонът на Венера с Нептун ще ви подари романтични моменти. Свободните представители на знака нека да са по-предпазливи при избора на своите романтични партньори до 21-во число.

Стрелец – Звездите са се подредили благоприятно за вас. Слънцето и Юпитер ще ви направят по-решителни и мъдри и ще ви подпомагат в действията ви. Стъпка по стъпка можете да стигнете до върха на пирамидата. Обстановката на работното място ще бъде благоприятна. Колегите ще бъдат приятелски настроени към вас, шефовете ще бъдат търпеливи и адекватни. Нещата ще продължат както обикновено. Финансовото положение е стабилно, възможни са печалби. Повечето от вас ще получат в края на годината премия. В средата на месеца Марс може да ви накара за кратко да се почувствате объркани и да направите грешни ходове. Не бързайте да вземате решения и да предприемате рисковани действия.

В началото на декември ще имате рязък спад на имунитета. Мнозина ще изпитат умора - физическа и психическа. Ще имате нужда от повече почивка и релаксация. През втората половина на декември ще се радвате на по-добро здраве.

Вашата диета през декември трябва да съдържа повече витамини. Картофи, моркови, целина, цвекло, тикви, пържола на скара и различни комбинации могат да присъстват в менюто ви всеки ден. Използвайте повече риба, сирене фета и маслини. От плодовете - ананас, авокадо и ябълки. Избягвайте сухи месни продукти и сладкиши.

Декември няма да ви е скучен месец. Слънце, Марс, Меркурий и Венера ще се погрижат за това. В близкото ви обкръжение ще има много позитивни хора, които ще допринесат за доброто ви настроение. Въпреки че няма да се случи нищо крайно добро или лошо, ще ви бъде приятно и ще се чувствате добре. Може да имате конфликти, но в никакъв случай няма да се сериозни. Разбира се по-важно е как ще реагирате на партньора си. Вашите отношения с него ще бъдат напрегнати за известно време. Свободните представители на знака ще се почувстват разочаровани от един човек, когото са харесвали.

Козирог – Ще бъдете гъвкави в бизнес преговорите. Това ще ви помогне да преодолеете трудностите в тази област и да постигнете по-добър успех от очакваното.  Вашето здраве ще бъде чувствително през декември, така че трябва да предприемете превантивни мерки. Първата десетдневка на месеца е един от най-трудните периоди на годината, тъй като преструктурирането на жизнената ви енергия може да доведе до влошаване на здравето. Лесно ще можете да бъдете извадени от емоционалното си равновесие и много от вас могат да станат уязвими за нечестни хора, които да повлияят на решенията ви. Може да почувствате меланхолия.

В този дисхармоничен период е нежелателно да променяте работата, да се започват нови проекти, да се сключат договори. Ще бъдете чувствителни към внезапни промени във времето и стресови ситуации. Ще забележите, че по-бързо се уморявате, кръвното налягане може да е по-ниско от обичайното. Избягвайте по-дългите престои на вятъра, защото ще бъдете податливи на настинки и проблеми с дишането.

Обърнете повече внимание на здравословното и правилно хранене, за да подобрите имунитета си. Нуждаете се от лека храна, като разнообразие от зеленчуци, приготвени на пара или свежи. На първо място спанак, грах, зеле. Можете да ядете говеждо или пилешко месо по-често, но избягвайте сухите месни продукти. От плодове наблегнете на ананас и банани. Увеличете приема на витамин С.

Връзката Марс - Нептун ще ви помогне да извлечете най-доброто от вашата романтична, идеалистична, артистична и духовна природа. В периода от 6 до 9 декември можете да почувствате влиянието на тази връзка най-силно. Ще преживеете един вид регенерация на взаимоотношенията, но също ще получите и един последен шанс да направите необходимото, за да укрепите връзката си. Освен на партньора си, трябва да се посветите на вашето семейство и приятели, защото без всички тях животът няма да е толкова красив.

Водолей – Още в началото на декември опозицията на Венера и Уран може да предизвика неочаквани трудности и разногласия при договарянето на важен проект.  Няма да можете да го изпълните навреме, както сте планирали. Трябва да сте отворени за компромиси, за да получите желаната подкрепа. Слънцето ще направи квадратура с Марс и Нептун през първата десетдневка на месеца, което ще ви направи склонни към прибързани и погрешни действия, ще ви подтикне към по-големи и ненужни разходи. Ето защо е важно да избягвате нови инвестиции. Финансовото положение ще бъде доста стабилно през останалото време. Венера в добри отношение с Нептун и Сатурн през втората десетдневка на месеца ще ви донесе внезапно добри печалби.

Нуждаете се от повече почивка и релаксация през декември. Вашето здраве ще бъде относително добро, но ще бъдете чувствителни към стреса и може да има проблеми с артрита. Избягвайте прекомерното физическо бреме. Тъй като вашият имунитет ще бъде в упадък, трябва превантивно да приемате по-големи количества витамини и антиоксиданти. Менюто ви трябва да съдържа храни като ориз,  пшеница, овесени ядки, сирене фета, кисело мляко и маслини. Зеленчуци като моркови, картофи, леща, грах и тикви трябва по-често да се консумират. Яжте повече риба и телешко месо. Ябълки и мед, както и чайове.

В периода до 7 декември бъдете особено внимателни, когато вземате важни решения за живота си - може да се случи така, че сте прибързали. Марс от романтичните Риби ще събуди сантименталната ви природа, но и също желанието за по-сериозно и по-дълбоко обвързване. При обвързаните ще възникнат недоразумения и несъответствия между вас и вашия емоционален партньор. Няма да можете да се споразумеете за общи цели и също така ще има нещо, което сте премълчавали и криели един от друг и което сега може да наруши взаимното ви доверие. В отношенията ще настъпи охлаждане. Някои от свободните Водолеи ще преживеят страстно, но краткотрайно приключение. Избягвайте да влизате в тайни отношения. Оставете се на чувствата и вземете най-доброто от живота.

Риби – Кариерата ви и личните ви амбиции ще доминират през този месец. Погледът ви е отправен повече към бъдещето отколкото към миналото. Вие сте уверени в себе си и готови за нови начинания. Ще можете да задействате новите си идеи и планове. Вие диктувате вашите условия, а другите нямат друг избор освен да ги приемат. Марс във вашия знак и първи астрологичен дом ще ви направи по-привлекателни, но и по-променливи, когато става въпрос за емоции. Ще бъдете предразположени към грешки и импулсивни действия. Трябва да внимавате да не влизате в конфликти, тъй като това би направило нещата още по-сложни. Слушайте организма си и изпълнявайте желанията му. Когато сте спокойни и свежи, със сигурност ще работите по-добре и ще бъдете по-продуктивни. Затова не допускайте да стигате до преумора. Изключително важно е да се грижите за себе си.  Това означава почивка, достатъчно сън, малко витамини и здравословна храна, може би масаж. Вашето здраве ще бъде чувствително през първата половина на декември. Възможни нарушения поради хормонален дисбаланс и също ще бъдете чувствителни към инфекция, настинки и възпаления. Възможни главоболия, които могат да бъдат причинени от внезапни промени в метеорологичните условия. Релаксирайте повече и ако има нужда свържете се с вашия лекар за преглед.
Вашата диета трябва да съдържа повече витамини. Пийте повече чайове, както и сок от прясно изцедени ябълки, портокали и лимони. Можете да ядете кисело зеле в комбинация с телешко, както и зеленчукови супи. Сирене, риба, сушени плодове като сливи и смокини ще ви се отразят добре. Намалете приема на спиртни напитки и силни подправки.

В отношенията с близки хора ще срещнете недоразумения. Спонтанна среща или запознанство с един човек ще привлече вниманието ви. Любовта не винаги е мед и масло, но вие сте достатъчно зрели, за да приемете това. Трябва да се изправите смело пред действителните ситуации в реалния живот.  

 

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
15709 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини