Посолството на САЩ в Пакистан предупреди американците да не посещават страната

  • 08 октомври 2012 06:15

  • 735
  • 0
Посолството на САЩ в Пакистан предупреди американците да не посещават страната
©

Американското посолство в Исламабад посъветва намиращите се в града американци да стоят далече от правителствените сгради и някои хотели заради опасност от атентати, предаде ИТАР-ТАСС.

По-рано пакистанското вътрешно министерство заяви, че са възможни терористични атаки срещу правителствени, административни сгради и някои хотели, сред които "Мариот", "Холидей ин", "Бест Уестърн" и "Маргала мотел". От съображения за сигурност пакистанските власти не пуснаха вчера в Северен Вазиристан участниците в многохилядно протестно шествие срещу атаките на самолети на ЦРУ. Организатор на акцията е водачът на популярното политическо "Движение за справедливост" Имран Хан.

По разпореждане на местните власти пътят, по който бяха тръгнали демонстрантите (сред които и няколко десетки американски граждани), беше преграден с транспортни контейнери. Участниците в шествието срещу непрестанните атаки на американски безпилотни самолети над районите по границата с Афганистан тръгнаха от Исламабад в петък, като крайната им цел беше организирането в Северен Вазиристан на митинг срещу американските бомбардировки.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
735 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини