Талибаните качиха плановете си за убийството на принц Хари в нета (видео)

  • 27 септември 2012 10:30

  • 1205
  • 3
Талибаните качиха плановете си за убийството на принц Хари в нета (видео)
©

Видео с плана за убийството на принц Хари от талибаните се появи в интернет. Записът е качен в YouTube и показва стратегията на терористите за нападението на базата "Кемп Бастиън", в която е английският принц, съобщи ВВС.

Атаката беше подготвена в средата на септември, когато принцът замина като войник за Афганистан. Покушението обаче се оказа неуспешно. При атаката в провинция Хелманд бяха убити двама американски морски пехотинци, загинаха и 16 бунтовници.

Стратегията на талибаните за нападението е била изключително проста. Терористите трябвало да да отрежат с ножици оградата и да проникват в базата. В записа талибаните на лош английски обясняват, че целта на нападението е убийството на принца. "Британците трябва да бъдат застигнати от нашия гняв", обяснява главатарят на ислямистите.

Това е втората военна мисия в Афганистан на прин Хари. Той е пилот на хеликоптер.

Последвайте канала на

Novini.bg
1205 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2012.09.28 | 22:07

3
Британците трябва да бъдат застигнати от нашия гняв - какво стана с исляма не подтиквал към агресия? Боклуци мръсни, пуснаха едно видео да ги разобличат и скочиха да протестират веднага че ги осмивало. Разбира се в цялото ислямско движение има и невинни хорица като във всичко друго , но те са погъолнати измежду всички останали , че е невъзможно да ги забележиш.

2012.09.28 | 07:25

2
ПЪЛНО РОБСТВО ЗА МЮСЮЛМАНИТЕ! ЯВНО ЗА ДРУГО НЕ СТАВАТЕ, КРЕТЕНИ ТАКИВА!

2012.09.28 | 07:25

1
Вие ще го убиете, ама после в коя дупка ще се криете, уроди нищожни?!

Добави коментар

Водещи новини