Съпругата на китайски политик призна, че е убила британски бизнесмен

  • 07 август 2012 08:15

  • 972
  • 0
Съпругата на китайски политик призна, че е убила британски бизнесмен
©

Съпругата на китайския комунистически функционер Бо Силай, Гу Кайлай се призна за виновна в убийството на британския бизнесмен Нийл Хейуд, съобщава в днешния си брой в. "Саут Чайна морнинг пост", цитиран от ИТАР-ТАСС.

Съдебният процес срещу 53-годишната Гу Кайлай ще започне в четвъртък в град Хъфей. Тя признала за убийството, както и за съучастничество в "икономически престъпления", по време на разпити. Гу и домашен помощник ще бъдат съдени за отравянето на британския бизнесмен Нийл Хейуд, който бил в делови отношения с нея и съпруга й.

Срещу Гу Кайлай е повдигнато само обвинение в предумишлено убийство, а не и в икономически престъпления, под които може да се разбира както получаване на подкуп, така и пране на пари в чужбина, отбелязва вестникът. Според наблюдатели това може да означава, че властите не планират да дадат ход на наказателно преследване срещу съпруга й Бо Силай, който, както се предполага, продължава да има определена подкрепа в партията. "Ако срещу Гу Кайлай не бъдат повдигнати обвинения в икономически престъпления, Бо Силай няма да има твърде много проблеми", заявил пред вестника китайски юрист.

Последвайте канала на

БТА
972 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини