Съветът на Европа приветства демократичните реформи, предложени от Медведев

  • 23 декември 2011 14:48

  • 680
  • 0
Съветът на Европа приветства демократичните реформи, предложени от Медведев
©

Съветът на Европа приветства демократичните реформи, предложени от руския президент Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега, и предлага своята помощ при осъществяването им, се посочва в изявление на генералния секретар на организацията Торбьорн Ягланд, цитиран от РИА Новости.

Вчера в рамките на посланието си към Федералното събрание (руския парламент) Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега предложи да се проведе реформа на политическата система в страната, в частност преминаване към избори на ръководители на региони чрез пряко гласуване от жителите; въвеждане на опростен ред за регистриране на партии; съкращаване броя на подписите на избиратели, необходими за участието в президентските избори; връщане към избори за Държавната дума по едномандатни окръзи.

„Мерките, обявени от президента Медведев, са важни стъпки за засилване на руската демокрация. Предложенията да се опростят правилата за регистрация на политическите партии и възобновяването на преките избори на ръководителите на регионите са в съответствие със задълженията, които Русия пое, при присъединяването си към Съвета на Европа”, заяви Ягланд.

Последвайте канала на

Десислава Станева
680 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини