Wikileaks пред най - голямото си предизвикателство

  • 28 ноември 2011 18:50

  • 1070
  • 0
Wikileaks пред най - голямото си предизвикателство
©

Wikileaks обеща да представи нова онлайн система, позволяваща на анонимни информатори да предават информация на сайта с висока степен на надеждност. Нововъведението е част от кампания, имаща за цел да повиши интереса към проекта на фона на правните и финансови затруднения, стоящи пред него.

Понастоящем основният механизъм за приемане на плащания чрез Facebook не работи от около година, поради което проектът търпи сериозни загуби - факт, който ръководителят на проекта Джулиан Асандж е заявявал многократно в различни интервюта. Според него, ако екипът му не успее през следващите седмици да изглади проблемите във финансовата страна на работата си, ще се наложи проектът Wikileaks да бъде изцяло закрит, съобщава kaldata.com.

Що се отнася до новата система за приемане на компромати, Асандж заявява, че тя трябва да спомогне да бъдат разкрити нови правителствени тайни, за което екипът от разработчици на практика е пренаписал от нула предишната система за анонимна комуникация, тъй като след началото на масираното преследване на сайта "употребата й е престанала да бъде достатъчно надеждна".

В същото време Асандж призна, че за да повярват отново информаторите в новата система, е необходимо време, може би дори няколко месеца, и този промеждутък ще стане за Wikileaks периодът на най-сериозните предизвикателства от началото на съществуването на сайта.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1070 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини