Изгониха Величко Адамов от Стопанската академия

  • 29 юни 2015 13:58

  • 2742
  • 2
Изгониха Величко Адамов от Стопанската академия
©

Бившият ректор на Стопанската академия в Свищов, който се барикадира в началото на месеца в кабинета си, вече няма да преподава във висшето учебно заведение, съобщaва svishtov.bg.

Това е станало след тайно гласуване на катедра „Финанси и кредит”, което е решило да се прекрати преподавателската ангажираност на проф. Величко Адамов за предстоящата 2015-2016 учебна година.Той ще се пенсионира на 1-и септември заради навършване на 65-годишна възраст.

Очаква се обаче той да получава пожизнена заплата от 1500 лв.

Припомняме, че името на Адамов се разчу, след като той и новоизбраната за ректор негова доскорошна заместничка - 35-годишната Теодора Петрова, се барикадираха в сградата на висшето училище на 20-и юни. Това се случи, след като министърът на образованието освободи Петрова заради съмнения за опорочен избор на ректор и назначи за временно изпълняващ длъжността проф. Иван Върбанов.

35-годишната професорка дори си позволи да издаде заповед, с която разпореди на преподавателите и служителите на Академията да продължават да ѝ се подчиняват, независимо че заповедта на министъра за отстраняването ѝ от 3-и юни предвиждаше предварително изпълнение.

Според съда мотивът на министъра да предвиди предварително изпълнение е обоснован, защото от закъснението на изпълнението на заповедта би могла да последва значителна вреда. Според ВАС заповедта е напълно законосъобразна, а жалбата на Димитрова е неоснователна, което наложи отстраняването на младата професорка.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2742 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.07.07 | 16:58

2
Сега не е лошо и да го разследват, както и всички около него! Този е престъпник!
студент

2015.07.07 | 16:58

1
Сега и да отстранят "младежът" Андрей Захариев, който му връчва награда

Добави коментар

Водещи новини