Миньори са обгазени в ГОРУБСО-Мадан

  • 11 юни 2015 18:33

  • 3495
  • 1
Миньори са обгазени в ГОРУБСО-Мадан
©

Двама обгазени миньори са в МБАЛ-Смолян, съобщиха от болницата, цитирани от БТА.

Обгазяването на рудодобивниците в ГОРУБСО-Мадан е станало на 10 юни в рудниците "Петровица" и "Крушев дол". Миньорите са в добро състояние, няма опасност за живота им.

И двата случая на обгазяване са в началото на смяната вчера на различни места в двата рудника. Миньорите Емил Атанасов и Владимир Христов се почувствали зле на работните си места и са транспортирани до болницата в Смолян.

От ръководството на предприятието предполагат, че миньорите започнали работа преди да е достатъчно добре вентилиран участъкът.

При подобни обстоятелства през май бяха обгазени други двама миньора в рудник "Петровица", след което Инспекцията по труда временно затвори участъка до отстраняване на пропуските.

Последвайте канала на

3495 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Бай Иван

2015.06.12 | 00:21

1
Цветане,ти наясно ли си какво е долу в галерията:1.не е проветрена.2.Водните завеси сигорно не е пусната водата,илиизобщо ги няма,не спазено времето за влизане на забоя по паспорт и така н.т.....не са винавни заплатите,слабият контрол,немарливост,невежество,което струва живот,а заплатите в м-ни Бобов дол чорбаджията им отдавна трябваше да е на топло д-р Ковачки.

Добави коментар

Водещи новини