"Мисис Жалба" от Сливенския затвор избяга

  • 18 май 2015 21:48

  • 4070
  • 2
"Мисис Жалба" от Сливенския затвор избяга
©

Затворничката от Сливенския затвор Юлия Соколова, прочула се с множеството си дела срещу държавата, е обявена за издирване, съобщава “Труд”.

Лишената от свобода не е избягала от затвора, където излежава многогодишна присъда, а е била пусната за лечение в специализирана болница.

След приключването му обаче тя не се върнала в килията си и следите й се изгубили. По тази причина се провалило и съдебно заседание по нейна искова молба от края на миналата седмица в административния съд в Сливен. Юлия Соколова се сдоби с прозвището „Мисис Жалба” заради делата, които води срещу Министерствата на правосъдието и здравеопазването, срещу сливенския затвор и здравната служба към него. Соколова настоява за обезщетение за множество заболявания, които според нея е получила при престоя си в затвора заради липсата на грижи.

Преди 3 години друга серия нейни жалби за общо 1 млн. лева бе отхвърлена. Тогава затоврничката поиска 200 хил. лева за десния си бъбрек и 100 хил. за левия, 300 хил. за белите дробове и толкова за сърцето, а за черния дроб и жлъчката по 50 хил. лева. Затворничката обаче не изпълни указанията на съда да посочи вината на длъжностните лица, нито да докаже болестите си, и тогава делото бе прекратено.

До вчера от Министерството на правосъдието не бяха потвърдили за издирването на Соколова, нито бяха пуснали снимката й. Дежурното им оправдание - с търсене на затворници се занимава МВР.

Последвайте канала на

Нора Виткова
4070 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.05.19 | 13:30

1
Многогодишна присъда, значи-рецидивистка, няма да се промени и като излезе от затвора, личи си от това как продължава да прави съдебни далавери в затвора, хранят я с мои пари, лекуват я в болница с мои пари, сега ще я издирват пак с мои пари, а някой пита ли ме дали искам да давам пари за тези неща....

2015.05.19 | 16:12

2
Всички даваме така че си трай там!

Добави коментар

Водещи новини