Правен абсурд! Затворник излезе на свобода и установи, че е умрял

  • 06 февруари 2013 20:58

  • 1337
  • 0
Правен абсурд! Затворник излезе на свобода и установи, че е умрял
©

Затворник, излежал своята 18-годишна присъда за убийство, се оказа в чудата ситуация след освобождаването си от килията. 43-годишният мъж от Сливен отишъл да си смени остарелия зелен паспорт, но се оказало, че е умрял, съобщава "Стандарт нюз".

В регистрите на бюрото по труда го водели отдавна покойник, а пък в ГРАО с неговото ЕГН се подвизавал някой си Иван от град Средец. Заплетеният казус хвърли в паника държавните и общински власти. Всички само вдигали рамене и не знаели какво да правят. Никой нямал обяснение откъде са се пръкнали накуп всичките грешки. Бившият затворник потърсил помощ при бургаския омбудсман Таньо Атанасов, който взел нещата в свои ръце. След дълго ходене по мъките затворникът най-накрая успял да се сдобие с документи за самоличност и възможност да си потърси работа.

Тогава последвали нови изненади. Свидетелството му за съдимост било чисто. 18-годишното му наказание влязло мистериозно в досието на Иван от Средец, който живеел с неговото ЕГН. Междувременно се оказало, че Иван също попаднал в затвора и на гърба му сега се пишело не само собственото му престъпление, но и това на сливналията. На бившия пандизчия му предстоят още много съдебни дела, докато успее да официализира миналото си и фактите от живота си.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1337 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини