Прибраха столичните наркопласьори (снимки)

  • 15 декември 2012 16:52

  • 7621
  • 6
Прибраха столичните наркопласьори  (снимки)
©

Престъпна група, разпространявала наркотици на територията на столицата, е неутрализирана при спецоперация на СДВР снощи.

Акцията е реализирана със съдействието на служители от отдел „Наркотици” в ГДБОП. Задържани са организаторът, основният му помагач и шестима дилъри. Операцията е проведена след разследване на получена информация за престъпна група, разпространявала наркотични вещества в столицата. „Операцията се казва „Дубльори”, тъй като в тези райони преди време имаше фигури, които в момента са с повдигнати обвинения и са задържани – млади хора, които се опитват да се намесят на пазара с наркотиците”, каза на пресконференция старши комисар Валери Йорданов – директор на СДВР по повод провеждането на операция „Дубльори”.

Служителите на сектор „Наркотици” в отдел „Противодействие на криминалната престъпност”- СДВР със съдействието на колегите им от ГДБОП локализирали периметъра на престъпната дейност – кварталите „Люлин”, „Обеля” и „Надежда” и стигнали и до основните участници в организираната група.

Като лидер на групата е бил установен Ц. Б. на 26 г. с прякор Цеко, криминално проявен за кражби, грабеж, наркотици и противозаконно отнемане на МПС. Основен негов помагач бил А. Н. на 24 г., регистриран в полицията за нанасяне на средна телесна повреда и хулиганство. Неговата роля била да зарежда дилърите и да събира парите от наркотиците, предвижвал се с лек автомобил „Ауди”. Криминалистите стигнали и до установяването на самоличността на дилърите - А. П. на 27 г. – с прякор Жабата, с регистрации за телесни повреди и наркотици, 17- годишен, известен с прякора Казановата, криминално проявен за кражби, грабежи, наркотици и измама, който въвел в престъпната си дейност и 13-годишния си брат, Е. Д. на 26 г. – с прякор Гено, Х. М. на 25 г. – с прякор Ицак , с 6 криминалистически регистрации за наркотици, И. П. на 28 г. и С. Г. на 29 г., натрупал богато криминално досие, включващо регистрации за кражби, грабежи, наркотици, измама.

Основната му роля била да съхранява наркотичните вещества. Вчера столичните криминалисти, заедно със служители на Специализирани полицейски сили, предприели действия по неутрализирането на престъпната банда, след като научили за предстоящо зареждане с голямо количество амфетамин, което трябвало да се осъществи в дома на лидера. Там криминалистите забелязали приближаването на автомобила на А. Н. В хода на предприетите полицейски действия той, Ц. Б. и намиращия се в дома му И. П. оказали яростна съпротива и се опитали да избягат. След задържането им при извършения личен обиск у А. Н. били намерени 3 мобилни телефона и около 1 000 лв., от автомобила му е иззета кутия с 1 кг бяло прахообразно вещество, реагирало при полевия наркотест на амфетамин. При претърсване на жилището му са открити и иззети пластики от SIM карти, около 1 000 лева, ръкописни записки, 8 бучки с около 200 гр. амфетамин и 4 топчета със 100 гр. марихуана. В двора на къщата на лидера криминалистите открили специално изкопана дупка, в която били скрити бучки с около 150 гр. амфетамин. От дома му са иззети около 1 000 лева, мобилни телефони, описания за изтъргувания наркотик, кутия с цигари марихуана. От И. П. са иззети няколко мобилни телефона. Минути по-късно в полицейския капан попаднал и единият от дилърите А. А.-Жабата. В дома му са открити близо 5 000 лева, мобилни телефони, 2 кутии от цигари с амфетамин и марихуана, електронна везна, ръкописни записки за извършени продажби, както и множество кутии цигари без бандерол. От жилището на Е. Д. -Гено са иззети мобилни телефони, около 1 000 лева, самозалепващо се пликче с прахообразно вещество и отново счетоводни ръкописи.

По време на задържането си мъжът изхвърлил през терасата несесер, в който имало сгъвка с наркотик, електронна везна, 2 самозалепващи се пликчета марихуана, 10 хапчета с характерно лого за „екстази” и самозалепващо се пликче с прахообразно вещество. На адреса на Казанова, малко след покупка на марихуана, бил задържан и един от клиентите- М. Ф. на 19 г., в който полицаите намерили и иззели мобилни телефони. В хода на операцията е задържан и С. Г. Седмина от групата са задържани в полицията за 24 часа. След доклад на материалите в Софийска градска прокуратура на Ц. Б., А. Н., А. П., Е. Д. и на непълнолетния дилър са повдигнати обвинения за извършено престъпление по чл. 354А от Наказателния кодекс и са им взети мерки за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа. Продължава издирването на последния участник в престъпната схема, който до момента се укрива.

"След края на света - 21 декември пак ще провеждаме подобни полицейски операции", заяви старши комисар Валери Йорданов, шеф на СДВР.

Последвайте канала на

Десислава Станева
7621 6

Коментари 6

Добави коментар
FOSTATA

2013.06.07 | 11:24

6
NAMAIKAVI FOSTATA MURSHII
Iuliq Georgieva

2013.02.07 | 13:39

5
i GEORGI GAZIEV trqbva da zaklu4ite toi sasipa mene decata mi i semeistvoto mi a moito semeistvo koi ste zastiti
криминалист

2013.01.12 | 13:09

4
Задържали са У.Й. по прякор "Дядовия"
milen

2013.01.12 | 13:09

3
dneska sa zadarjani, utre sa pusnati
най накрая

2012.12.18 | 18:27

2
Край-задържаха биг босовете. От утре такива работи няма да се разпространяват. Който иска да си намери да върви в друга държава.
zsf

2012.12.16 | 11:25

1
всички имат богато криминално минало. що са на свобода бре господа нафукани полицаи, нали утре пак същите ще са навънка... и кво игра на криеница за сметка на данъкоплатците.... хем последните дават пари на държавата да ни пази, хем ония криминалните калпазани пак ни се подиграват меко казано. Да вземат тия от горе да закрият всички полицейски, прокурорски и съдилищни институции и да се назначат изцяло нови хора на всякъде и с по нормални заплати та да не мърморят, а и законодателната власт малко да затегнат коланите, да изковат по строги закони за закононарушители и по опростени процедури за оперативно-издирвателни работи, да могат да си вършат работата полицаите, не на последно място е контролът, ама само со говоря, нема кой да чуе и има си хас, нали организ. и неорганизираната престъпност обслужва "големците" Докато не се изкорени всичко старо и не се внесе малко морал в политиката, правозащитната и законодателната власт, за никъде не сме.

Добави коментар

Водещи новини