През следващите дни ще е топло, но в петък и през почивните дни идват валежи

  • 09 октомври 2024 11:42

  • 141
  • 0
През следващите дни ще е топло, но в петък и през почивните дни идват валежи
© Pixabay

През следващите дни времето у нас ще бъде сравнително топло, минималните температури ще бъдат между 10 и 15 градуса, а максималните - между 25 и 30 градуса.

Това се съобщава в седмичната прогноза на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) за времето у нас от 10 до 15 октомври, изготвена от дежурния синоптик Анастасия Кирилова.

В четвъртък, 10 октомври, времето ще бъде предимно слънчево. В по-голямата част от страната ще е почти тихо и сутринта на места в низините и котловините ще бъде мъгливо. В източните райони ще духа слаб вятър от юг-югоизток. 

В петък, 11 октомври, облачността ще се увеличи и на места в Западна и Централна България ще превали. Ще е все още топло, но след обяд, с ориентиране на вятъра от северозапад ще започне захлаждане. 

През почивните дни ще има променлива облачност, по-често значителна в събота,12 октомври, когато в южните и източните райони от страната ще има и валежи. Вятърът от северозапад временно ще се усили, в неделя, 13 октомври, ще отслабне и ще се ориентира от север. Температурите ще се понижават. 

Кога ще дойде истинската есен? Сигурно през зимата!

В началото на новата седмица ще бъде предимно слънчево.

Температурите ще се задържат около обичайните за средата на октомври, минималните ще са между 5 и 10 градуса, а максималните - между 15 и 20 градуса.

Последвайте канала на

Десислава Станева
141 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини