Прогноза за времето

  • 20 август 2024 13:03

  • 231
  • 0
Прогноза за времето
© Novini.bg/ Canva

През нощта над по-голямата част от страната облачността ще е значителна, купесто-дъждовна. На много места в Централна и Южна България ще има краткотрайни валежи от дъжд, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане е и ще се задържи по-ниско от средното за месеца. 

Утре атмосферата остава неустойчива. Над западната половина от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще има условия за градушки. Над Източна България ще се задържи предимно слънчево. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от изток-североизток, който вечерта в западните райони ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще бъдат от 27°-29° в западните райони до 35°-37° в Централна и Източна България.

ПСС съветва: По обяд хората да слязат в ниската част на планината, защото се очакват гръмотевични бури

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 29°-32°. Температурата на морската вода е около 28°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури, на места в Централна Стара планина и Западните Родопи ще са интензивни и значителни по количество. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 23°, на 2000 метра – около 15°.

В четвъртък и петък ще преобладава слънчево време, с купеста облачност в следобедните часове. На повече места и по-мощна ще бъде в планините и планинските райони, където ще има краткотрайни валежи, придружени и с гръмотевици. В равнинната част от страната вероятността за валежи е по-малка, но все пак не са изключени изолирани превалявания. По Черноморието ще бъде предимно слънчево. В четвъртък през по-голямата част от деня все още ще духа умерен вятър, в Западна и Централна България от север-северозапад, в Източна - от север-североизток. В петък в западната половина от страната вятърът ще отслабне и ще стихне, в източната половина ще бъде от изток-североизток, слаб, в следобедните часове до умерен. Максималните температури в повечето места ще са между 30° и 35°.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
231 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини