Каква е прогнозата за времето

  • 30 юли 2024 11:20

  • 253
  • 0
Каква е прогнозата за времето
© Булфото (архив)

През нощта облачността над цялата страна ще намалее до ясно време. Вятърът ще отслабне и ще бъде слаб от северозапад, в Източна България от север, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Утре ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°, в София - около 30°. Атмосферното налягане през деня слабо ще се понижи, но ще остане близко до средното за месеца.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 28° и 30°, температурата на морската вода е 27°-28°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Проф. Рачев с прогноза за времето през август

В планините също ще бъде слънчево. Ще духа слаб, по най-високите върхове на Рила и Пирин умерен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 23°, на 2000 метра - около 15°.

В четвъртък и петък ще бъде слънчево. Вятърът ще отслабне, ще е от изток-югоизток, нощем в много райони ще стихва. Температурите ще се повишават и в петък максималните ще бъдат между 33° и 38°. (НИМХ)

Последвайте канала на

Радина Лазарова
253 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини