Дъжд и градушки удрят България

  • 27 юни 2024 05:57

  • 7906
  • 0
Дъжд и градушки удрят България
© Novini.bg/Canva

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца и ще се понижава.

Днес в западната половина на страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и временни усилвания на вятъра. Има условия за градушки. В източната половина на страната ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток.

Преобладаващите максимални температури ще са между 28° и 33°, по-ниски по Черноморието, в София - около 27°.

Порои, бури и градушки ни удрят до часове, на места вече започнаха

Над планините в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, в западните райони - мощна. Ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевични бури. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток, който по време на конвекцията временно ще се усилва. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра - около 16°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток. Максималните температури ще са 24°-27°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, вечерта ще се усилва.

Слънцето в София изгрява в 5 ч. и 50 мин. и залязва в 21 ч. и 8 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 18 мин. Луната в София изгрява в 0 ч. и 32 мин. и залязва 11 ч. и 45 мин. Фаза на луната: два дни преди последна четвърт, съобщават от НИМХ.

Днес е обявен оранжев код за интензивни валежи в Северозападна България. Той важи за областите Видин, Враца, Монтана и София - област.

С предупредителен жълт код са маркирани областите Плевен, Ловеч, София, Кюстендил, Благоевград, Перник и Пазарджик.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
7906 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини