Бури с градушки в края на юни

  • 24 юни 2024 06:21

  • 9523
  • 1
Бури с градушки в края на юни
© pixabay

В дните след Еньовден България ще попадне в периферията на обширен циклон, разположен над Средиземноморието. В хода на седмицата неговата зона на неустойчивост ще засегне предимно Западна и Централна България с локални гръмотевични валежи с висок риск от градушки.

В понеделник и вторник в източната половина на страната ще е слънчево. В западните райони – около Стара планина и масивите на Югозапад - следобед и вечерта ще има кратки, локални валежи с гръмотевици.

В сряда и четвъртък явленията ще са на повече места, но отново в западните и централните части на страната. Летните бури ще са с гръмотевици и потенциал за резки пориви на вятъра и градушка. Предстоящите почивни дни смущението ще премине с тенденция за спокойно лятно време.

Прогноза за времето

Жегата в районите с валеж леко ще отстъпи и около средата на седмицата дневните температури ще се понижат. Около Еньовден термометрите ще показват между 30 и 35 градуса, след това в западната половина на страната ще е с 3-4 градуса по-прохладно. Почивните дни отново ще са горещи – до 39-40 градуса.

В самото начало на юли ще проникне нова порция по-хладен въздух, с който отново ще има предпоставки за динамично време – по студеният фронт ще се оформят кратки летни дъждове с гръмотевици и риск от градушка. Първата седмица на месеца ще е по-хладна в Западна България в началото, но като цяло ще остане гореща с дневни температури до 40 градуса през втората половина.

По крайбрежието

По Черноморието в последните дни на юни и през цялата първа седмица на юли ще е слънчево с минимални смущения. Температурите ще се движат между 26 и 30-31 градуса. В последните дни на този месец морето се очаква да е относително спокойно с температура на морската вода около 24-25 градуса.

Последвайте канала на

Калина Христова
9523 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

2024.06.24 | 06:28

1
Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази - Ако ти заличават и подменят историята - Ако ти сменят националната валута - Ако ти променят националния празник - Ако ти подменят религията и езика - Ако робството е твоят национален идеал - Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“ - Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“ - Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри - Ако те опростачват и те правят да оглупяваш - Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях - Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ!

Добави коментар

Водещи новини