Ето какво ще е времето в неделния ден

  • 26 май 2024 06:03

  • 1267
  • 1
Ето какво ще е времето в неделния ден
© Pixabay

Днес времето ще бъде слънчево. Следобед над западната половина от страната ще има купеста облачност, но ще остане почти без валежи. Вятърът от изток-североизток временно ще се усили.

Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, в София - около 21°.

Атмосферното налягане ще остане без промяна, малко по-високо от средното за май.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа умерен североизточен вятър. Максимални температури: 21°-23°. Температурата на морската вода е 17°-19°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, но с тенденция на отслабване.

Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с купеста и купесто-дъждовна облачност. На отделни места в масивите от западната половина на страната ще превали краткотраен дъжд. Възможно е и да прегърми. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра - около 10°.

Какво ще е времето през първия летен месец?

В понеделник ще преобладава слънчево време. Около и следеобед над североизточните райони и планините в Западна България ще се развива купеста облачност и на отделни места там ще превали. В сутрешните часове ще е почти тихо и на отделни места в котловините и низините за кратко ще има мъгла. През деня ще духа слаб северен вятър.

Във вторник отново на много места в страната ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Максималните температури ще бъдат от 19-20° до 25-27°.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1267 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.26 | 09:38

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини