Очаква ни слънчев уикенд

  • 24 май 2024 13:27

  • 582
  • 3
Очаква ни слънчев уикенд
© Pixabay

Днес ще бъде предимно слънчево с максимални температури между 22° и 27°, в София – около 22°. В близките часове на места отново ще се заоблачи, а над планинските райони в Западна и Централна България е възможно и да превали и прегърми. В отделни югозападни области явленията ще са интензивни и ще има условия и за градушки. Вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще бъде слаб.

През нощта над по-голямата част от страната, ще бъде ясно и тихо. По-значителна облачност ще има над източните райони, къде ще духа слаб северен вятър. В сутрешните часове на места в равнините и котловините ще се образува мъгла.

Утре ще бъде слънчево. Около и след обяд над планинските райони в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици.

Максималните температури ще бъдат между 23° и 28°, малко по-ниски по Черноморието, в София - около 23°. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и в Източна България - умерен вятър от североизток.

И край морския бряг утре ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове на места по крайбрежието ще има мъгла. Максимални температури ще са между 20°-23°. Температурата на морската вода е от 18° до 20°. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3-4 бала.

И в планините утре ще е слънчево, но през втората половина на деня ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа умерен източен вятър. Максималните температури ще останат без съществена промяна.

Над Балканския полуостров ще преобладава слънчево време. Около и след обяд на места, главно в планинските райони, ще има краткотрайни валежи. Краткотрайни валежи ще има на много места в Западна и Централна Европа, както и в Италия. В отделни райони на Южна Германия, Чехия и Австрия ще има и гръмотевици.

Проф. Георги Рачев: Очакват ни дни с много слънце и по-топло време

У нас, в неделя и понеделник ще преобладава слънчево време. Около и след обяд над Западна България ще се развива купеста, над планинските райони и купесто-дъждовна облачност. На отделни места там ще превали и прегърми. През следващите дни на много места в страната ще има краткотрайни валежи и гръмотевици; около и след обяд има условия за локални интензивни явления и градушки.

Максималните температури ще бъдат от 19-20° до 25-27°.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
582 3

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 17:29

3
❤️ Г­­­о­­р­­­е­щ­и­­­ ­­­м­­­о­м­­и­­ч­­е­т­­а­­­ ­­в­­­и­ ­­о­ч­­а­к­в­­а­т ­-­­­ X­­­1­8­­­.­­F­­­U­N

2024.05.25 | 05:42

2
❤️ Г­­­о­­р­­­е­­­щ­­и­ ­­­м­о­­м­­­и­­­ч­­е­­т­а­ ­в­­и­­­ ­­о­ч­­­а­к­­в­­а­­­т ­­-­­ X­­1­­­8­­.­­­F­­U­N

2024.05.24 | 16:10

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини