През следващите дни температурите малко ще се повишат

  • 21 май 2024 15:42

  • 670
  • 2
През следващите дни температурите малко ще се повишат
© Pixabay

В четвъртък, 23 май, над много райони от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Ще има повишена вероятност, най-висока в Централна България, за интензивни явления и локални значителни количества. Вятърът временно ще се ориентира от северозапад, температурите още малко ще се понижат и преобладаващите максимални - ще бъдат между 20 и 25 градуса, се казва в седмичната прогноза за времето у нас от 23 до 28 май на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Седмичната прогноза е подготвена от дежурния синоптик в НИМХ Анастасия Стойчева.

В петък, 24 май, ще преобладава слънчево време, но след обяд отново ще се развива купеста, над планинските райони в западната половина от страната и купесто-дъждовна облачност. На места ще превали краткотраен дъжд и ще прегърми. Сутринта ще е по-хладно, но през деня ще започне затопляне на времето.

През почивните дни вероятността за валежи в по-голямата част от страната временно намалява, но след обяд в планинските райони в Югозападна България ще превали краткотраен дъжд. Вятърът ще бъде от изток. Дневните температури в събота, 25 май, ще се повишат още малко и максималните - ще са между 24 и 29 градуса.

Към края на деня в неделя, 26 май, и в началото на следващата седмица, въздушната маса отново ще се лабилизира. Главно в следобедните часове в понеделник, 27 май, и във вторник, 28 май, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, и на повече места в западната половина от страната ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 21 и 26 градуса.

Прогноза за времето

Последвайте канала на

Десислава Станева
670 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 05:49

2
❤️ Г­­о­р­­­е­­щ­­­и­­ ­м­­о­­м­­и­­ч­­е­­т­­а­­­ ­в­­и­­­ ­­­о­­­ч­а­­к­в­­а­­­т ­­­-­­ X­­1­­8­­­.­­­F­U­­­N

2024.05.21 | 19:30

1
Луд ce-кc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите се-кса си незабpавим-----> use.my/sman

Добави коментар

Водещи новини