Синоптикът Анастасия Кирилова смрази всички с прогнозата си за лятото

  • 14 май 2024 16:03

  • 4175
  • 3
Синоптикът Анастасия Кирилова смрази всички с прогнозата си за лятото
© Bulphoto (архив)

Синоптик направи прогноза за опустошения и през това лято. Мисля, че лятото тази година се очаква да бъде подобно на миналогодишното, каза в „Социална мрежа“ по Нова нюз Анастасия Кирилова от НИМХ.

Метеорологичното лято обхваща месеците юни, юли и август, и засега мисля, че нямаме основание да очакваме студен юни, но нека наближи началото му, за да дадем по-конкретна прогноза, добави тя.

Кирилова обаче уточни, че не трябва да бързаме да се радваме и припомни, че през миналото лято имаше доста катаклизми, които частично в България и съседните страни нанесоха редица опустошения и това се превърна не в прецедент, а в тенденция.

Синоптик: Край на хубавото време, идват дъжд и гръмотевици!

Според Кирилова такива явления се прогнозират краткосрочно и отсега не може да се каже например кога и къде ще има такива метеорологични събития, които да причинят по-големи проблеми на гражданите.

Като цяло обаче очакванията са с глобалното затопляне в нашия регион да са по-чести тези явления. Затова и може да се каже, че със сигурност ще има и това лято такива, заяви по Нова нюз синоптичката.

Може би по тревожно е това, че имаше много дълго време горещи дни през миналия летен сезон и повече от две седмици температурите бяха изключително високи, като особено в градовете това беше много неприятно, каза още Анастасия.

Надявам се, ако тази година има горещини с температури над 40 градуса, да са за кратко и да не причиняват толкова неприятности на хората, завърши Анастасия Кирилова.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4175 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 06:13

3
❤️ Г­о­­р­е­­­щ­­­и­ ­­м­о­м­и­­ч­­­е­­­т­­­а­­ ­­в­­и­ ­­­о­ч­­а­­­к­­в­­а­т ­­­-­­ X­­1­8­.­­F­­­U­­N

2024.05.14 | 22:49

2
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

2024.05.14 | 16:32

1
Да ви таковам и заглавията !!!

Добави коментар

Водещи новини