Aприл ще бъде сух и много топъл

  • 28 март 2024 09:53

  • 507
  • 0
Aприл ще бъде сух и много топъл
© Novini.bg/ Canva

От утре валежите ще бъдат история. Днес следобед ще превалява главно в централните и източните райони. В София единствено вятърът ще създава проблеми на гражданите - до 35-40 км/ч. Но той бързо ще подгони облаците на изток. Това съобщи пред Bulgaria ON AIR синоптикът Петър Янков.

От утре ни очаква постепенно повишение на температурите, като на места те ще достигат 28-29 градуса, стана ясно от думите му.

Жълт код за силен вятър в 13 области у нас

"Времето е много динамично, затоплянето е рязко. В понеделник ще бъдем свидетели на температури над 30 градуса в североизточните райони. От вторник започват валежи и температурите ще се понижат с 5-6 градуса, с максимални до 22-23 градуса. Ще превалява дъжд. Няма опасност от поройни валежи", каза още Янков.

Информация за любителите на белите спортове - ще има сняг и в началото на април. Всички скиори ще могат да се радват на добри условия за ски, отбеляза синоптикът. 

"Снежната покрива е мека, в сутрешните часове се заледява и котките и щеките са необходим аксесоар за високопланинския туризъм", обърна внимание Петър Янков.

Според прогнозата му в началото на април времето ще бъде по-динамично и сравнително топло. Валежите ще бъдат главно на 2-3 април и около 6-8 април. Следва чувствително затопляне и сухо време до средата на месеца. Април ще бъде по-сух от нормалното и с чувствително затопляне. Няма условия за слани.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
507 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини