Необичайно топло, температурите надхвърлят 20°

  • 09 март 2024 12:42

  • 2445
  • 2
Необичайно топло, температурите надхвърлят 20°
© Pixabay

В широки граници са температурите днес - отрицателни минимални има главно в северната половина от страната - минус 2° във Видин, минус 3° в Ловеч. В София сутринта беше около нулата, а в Сандански +7°.

Максималните слабо ще се повишат днес и ще са от 8° до 13°, в София около 10°. След мъгливото утро през деня ще се задържи по-често облачно, но вероятността за валежи е малка, а в Северна и Източна България облачността ще намалява. Ще духа слаб югоизточен вятър.

Утре сутринта в Горнотракийската низина и в котловините от Западна България, а преди обяд и на места в Южна България, отново ще бъде мъгливо. Минималните температури ще са между 0° и 5°, в София около 3°. Ще духа слаб, в Източна България до умерен южен вятър.

Неустойчиво пролетно време през уикенда

След обяд ще се ориентира от юг-югоизток и с него дневните температури още ще се повишат - максималните ще са между 13° и 18°, в София около 13°. Облачността ще се разкъсва и след обяд в цялата страна ще преобладава слънчево време.

С намалена видимост ще бъде сутринта и по Черноморието, но след обяд и там ще е предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 8 и 12 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Слънчево ще бъде в планините, но и ветровито, с умерен югозападен, по високите и открити части силен западен вятър. Температурите ще се повишат с няколко градуса и максималните в планинските курорти ще бъдат от 2° на Алеко, 5° в Пампорово, до 6° в Боровец и на Мальовица.

Затопляне предстои и на Балканите. В източната половина от полуострова ще преобладава слънчево време, в западната облачно и след обяд в северозападните райони ще превали, на места интензивно, по адриатическото крайбрежие ще има и гръмотевици.

У нас в понеделник южният вятър ще се усили, особено в планините. Температурите ще се повишат още и максималните на места ще достигат и надхвърлят 20°. Необичайно топло ще се задържи и в дните до четвъртък, но и със значителна облачност, в много райони с валежи от дъжд, на повече места и повече по количество в Източна България.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2445 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 09:13

2
❤️ Г­­­о­­­р­­­е­­щ­­­и­ ­­м­­­о­­­м­­­и­­­ч­­­е­т­­­а­­­ ­­в­и­­­ ­­­о­­ч­­­а­к­­в­­­а­­­т ­­­-­ X­­1­­­8­­­.­­F­­­U­­­N

2024.03.09 | 16:50

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---->> use.my/man

Добави коментар

Водещи новини