Meteo Balkans: Серия от средиземноморски циклони ни връхлитат до дни

  • 19 февруари 2024 12:36

  • 1534
  • 2
Meteo Balkans: Серия от средиземноморски циклони ни връхлитат до дни
© Pixabay

GFS продължава да прогнозира серия от средиземноморски циклони, преминаващи през нашата страна и то след 20-ти февруари.

На 27-28 февруари, вероятността от силни пориви на вятъра е доста висок, като според моделите те ще надминат 100км/час над Източна България. Ще има условия и за гръмотевични бури над Южна и Източна България, като прогнозите са, че валежите ще са значителни, съобщават синоптиците от Meteo Balkans.

Точното разпределение на валежите засега зависи и от траекторията на циклоните, но към този момент значителни валежи от дъжд се очакват над Югоизточна и Източна България.

Времето през февруари - пълно с изненади

Към края на месеца вятърът в Дунавската равнина отново ще се ориентира от северозапад, до временно силен, и с него ще прониква по-студен въздух, а с понижението на температурите по високите западни полета дъждът ще се примесва със сняг, но не се очаква съществени валежи от сняг.

Втората по-сериозна обстановка е на 1 март. Тогава Източна България ще е под влияние на силен черноморски циклон. Очакват се значителни по количества валежи  и силни пориви на вятъра. Подобни циклони, могат да причинят и дребни материални щети! 

Температурите ще се задържат необичайно високи за края на месеца. Очакваните максимални температури ще са между 8°C-14°C. Минималните температури ще са между минус 3°С до плюс 5°С. В котловинните полета и планинските райони ще са по-ниски - до минус 5-6°С. Малко по-високи, по Черноморието - до плюс 5-6°С.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1534 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 10:01

2
❤️ Г­о­р­­е­­щ­и­­ ­­м­­­о­м­и­ч­е­­­т­­а­­ ­­в­­и­­­ ­­о­ч­а­­­к­в­­а­т ­­­-­­ X­­­1­­­8­­.­­F­­­U­­N

2024.02.19 | 18:41

1
Шoкиpан съм, наскоро наyчих, че 90% от хоpата са заpазени с пapазити, поpади тях имаме повечето зaбoлявaния (включитeлно pак), алеpгии, хpонична умора и главоболие, тоpбички под oчите, акнe и пaпилoми, чести настинки и слаб имyнитет, тази инфeкция бавнo ни yбивa. Вземeте тecта и pазберете дали сте заpазени----> shout.to/testa

Добави коментар

Водещи новини