Повишена опасност от лавини в Рила и Пирин

  • 13 февруари 2024 12:16

  • 284
  • 1
Повишена опасност от лавини в Рила и Пирин
© Pixabay

След силните югозападни ветрове и по-топлитени дни през последните два дена, има предпоставки за повишаване на лавинната опасност по високите части на планините!

Според спасителите трябва да се следва само зимната колова маркировка, да се избягат склоновете с източно изложение като улеите на Рилските езера, "Овчарски улей" на Мальовица, "Лавината" след "Маркуджик 3", "Чашите" на Банско и други подобни, информира Meteo Balkans.

От ПСС допълват, че са възможни странични навявания в склонове със северно изложение, но очакваното затопляне в планините може да усложни условията и на склонове с други изложения.

Началникът на ПСС Ангел Керкелев: Туристите сами са предизвикали лавината в Боровец, като са минали в зона, където снегът не е стабилен

Последвайте канала на

Десислава Станева
284 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.13 | 12:52

1
Хора, пробвахте ли новата виa`гpa?, просто е сyпер: в пъти по-ефeктивна, повече cпepма, по-ярки усещания, лекува болести и е бeзопаcна на всяка възpаст, това подобри се.кса ни и спаси брака ни. Отново се почyвствах мъж, прочетете сами на какво е cпоcобна-----> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини