Във високите части на планините е мъгливо и ветровито

  • 12 февруари 2024 10:17

  • 174
  • 1
Във високите части на планините е мъгливо и ветровито
© Pixabay

Във високите части на планините е мъгливо и ветровито. Това съобщиха за БТА от Планинската спасителна служба (ПСС).Температурите са около 0 градуса.

На места в планините превалява дъжд, на други места – сняг. На височина над 1800 метра има образувана нова снежна покривка между 5 и 15 см.

Добри са условията за зимни спортове. Пистите са обработени. Не всички лифтови съоръжения работят. Желаещите да практикуват зимни спортове да проверяват актуалното състояние на съоръженията на интернет страниците на курортите, препоръчват от ПСС. 

Вятър, дъжд и прах: Какво ще бъде времето?

През изминалото денонощие няма регистрирани инциденти с туристи.

В планините ще е облачно с валежи от сняг, показва прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология. Условия за значителни валежи има главно в Рило-Родопската област. Ще духа силен, предиобед и бурен вятър от югозапад; следобед ще се ориентира от северозапад и ще отслабва. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 6°, на 2000 м - около 0°.

Последвайте канала на

Десислава Станева
174 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.12 | 12:22

1
Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виa.гpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим----> use.my/azalfa

Добави коментар

Водещи новини