Оранжев и жълт код за валежи от дъжд и силен вятър в понеделник

  • 11 февруари 2024 13:34

  • 9736
  • 4
Оранжев и жълт код за валежи от дъжд и силен вятър в понеделник
© Getty Images

С облаци и температури рано сутринта от 7 до 15 градуса започна неделният ден. Ветровито е и днес, като до момента най-силни са поривите на вятъра в Северозападна България, по Черноморието и в планините. През деня южният вятър още ще се усили и ще бъде силен и бурен. Значително ще бъде и вълнението на морето по Северното Черноморие.

Валежи от дъжд ще има в Южна България, значителни след обяд и през нощта в Рило-Родопската област. Вечерта ще превали и в Северна България, но слабо. Ще се задържи топло за февруари с максимални температури между 14° и 19°.

Валежите ще продължат и през следващото денонощие – значителни ще са главно в Рило-Родопската област. В областите Смолян и Кърджали е обявен оранжев код. В източната половина на страната ще духа силен и поривист южен вятър.

Температурите ще се понижават, но ще останат по-високи от обичайните за периода – максималните ще са - между 12° и 17°.

По Черноморието ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд. Ще духа силен, временно и бурен южен вятър. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

В планините ще има валежи и от сняг и от дъжд, като границата ще е на около 1700 м. Условия за значителни валежи има главно в Рило-Родопската област. Ще духа силен, преди обяд и бурен вятър от югозапад, след обяд ще се ориентира от северозапад и ще отслабва.

През следващите дни валежи ще има на по-малко места и ще са по-малко като количество. Ще са предимно от дъжд, в планините, а в четвъртък и на отделни места в Северна България - от сняг.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
9736 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.02.11 | 21:09

4
Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виa.гpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим----> use.my/azalfa
Доктор Ох сърби

2024.02.11 | 20:36

3
пуша , пия и е б а.
Съвет о мен:

2024.02.11 | 15:54

2
Хайде да не ми даваш наклон на личните навици..Трябва ли да уточня през къде ми е какво си успял и какво не си успял?!!!
Данчо

2024.02.11 | 14:18

1
Съвет от мен: откажете се от пушенето на цигари. Белите дробове и портмонето ви ще са благодарни. Лично аз успях успешно да ги откажа с един специален продукт от натурални съставки: cutt.ly/otkaz

Добави коментар

Водещи новини