Времето през февруари - пълно с изненади

  • 07 февруари 2024 10:48

  • 3195
  • 3
Времето през февруари - пълно с изненади
© Novini.bg/ Canva

Какво ще бъде времето през месец февруари? Дългосрочната прогноза представи пред БНТ гл.ас, д-р Анастасия Стойчева - директор Департамент "Прогнози и ИО", НИМХ.

Тя посочи, че градусите тези дни могат да бъдат определени като аномалии.

Февруарската пролет е към края си, ето какво време ни очаква

"Вчера до 24 градуса. С този запад, югозападен вятър, в Дунавската равнина, в Горнотракийската низина температурите си станаха даже за една хубава, топла пролет, но без да достигаме абсолютния екстремум от 26 градуса през 2016 година", посочи климатологът.

Най-топлият ден ще бъде тази събота, когато се очаква термометърът да покаже стойности над 23 градуса. От неделя започва застудяване, но то няма да е рязко, а поетапно. През втората половина на месеца като компенсация за топлите февруарски дни до момента, ще има доста валежи от дъжд. А когато температурите паднат под нулата, и за сняг. Задържане на снежната покривка не се очаква.

"Плавно ще преминем към това, че сме месец февруари и втората половина от месеца ще е доста по-различна от това, което ни се предлага до момента", посочи Анастасия Стойчева.

"Северна България, когато има вятър, заради динамиката в атмосферата, температурите стават по-високи. Докато в котловините, защитени от вятъра, студената въздушна маса се отлага, нощното изстиване все още е продължително, заради дългата нощ, и там имахме ниски сутрешни температури", каза гл.ас, д-р Анастасия Стойчева.

От началото на другата седмица постепенно времето ще застудява и ще се върне към нормалните минусови стойности за месец февруари.

"Това сухо време през първото десетдневие на февруари най-вероятно ще бъде компенсирано с валежите, които ни очакват през второто, и началото на третото десетдневие", посочи Стойчева.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
3195 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 10:49

3
❤️ Г­­о­р­­е­­щ­­­и­­ ­м­­о­м­­­и­­­ч­­­е­­­т­а­­­ ­­­в­и­­­ ­­­о­­­ч­­­а­­к­­в­а­т ­­-­ X­­1­­­8­­.­­F­­U­­­N

2024.02.07 | 11:03

1
Чували ли сте за аналог на виа_грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на всички, това подобри сeкca ни и спаси брака ни. Ето какво може да направи тя----> mub.me/bioex

2024.02.07 | 13:34

2
Кретен!!!!

Добави коментар

Водещи новини