Жълт код за силен вятър

  • 04 февруари 2024 06:31

  • 1233
  • 1
Жълт код за силен вятър
© Pixabay

Днес ще бъде ветровито. Ще духа умерен, в много райони и силен вятър от запад-северозапад.  Това съобщават от НИМХ. 

Жълт код за силен вятър е в сила за областите Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Сливен, София област и Търговище. 

Австралия е обхваната от горещата вълна, рискът от горски пожари е "екстремен"

Облачността ще е променлива. Ще бъде почти без валежи.

Максималните температури ще са между 9 и 14 градуса.

В планините ще е ветровито. Ще духа силен, по високите и открити части и временно бурен северозападен вятър. Облачността ще е предимно значителна, на отделни места със слаби снеговалежи, но заради силния вятър има условия за виелици и снегонавявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5 градуса, на 2000 метра - около минус 2 градуса.

Над Черноморието облачността ще е значителна, но валежи са малко вероятни. Привечер облачността ще се разкъса и ще намалее. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 8 и 12 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Атмосферното налягане ще се понижи, но ще се задържи малко по-високо от средното за месеца.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1233 1

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.04 | 11:49

1
Чували ли сте за аналог на виа_грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на всички, това подобри сeкca ни и спаси брака ни. Ето какво може да направи тя----> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини