Времето във вторник

  • 30 януари 2024 06:00

  • 1699
  • 1
Времето във вторник
© Novini.bg/Canva

Код жълто за силен вятър в Източна и Югоизточна България.

Минималните температури ще са между минус 5° и 3°, в София - около минус 4°, а максималните - между 2° и 7°, в София - около 2°.

Жълт код за силен вятър и във вторник

Облачността над по-голямата част от страната ще е значителна. Превалявания, предимно от сняг, ще има на места в Източна България и планините, по-значителни в района на Странджа. Разкъсвания на облачността и повече слънчеви часове през деня ще има над Западна България. Ще духа до умерен, в Югоизточна България и временно силен вятър от север-североизток.

По Черноморието ще е предимно облачно, на места с валежи от дъжд и мокър сняг, по-значителни в крайните южни райони. Ще духа умерен и силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 3° и 6°. Температурата на морската вода е между 5° и 8°. Вълнението на морето още ще се усили и ще бъде от 3 до 5 бала.

В планините в Западна България ще е почти без валежи и ще има разкъсвания и намаления на облачността до предимно слънчево време. В планините на изток ще е предимно облачно с превалявания от сняг, по-значителни в Странджа. Ще духа силен, по високите и открити части - временно бурен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 3°, на 2000 метра – около минус 10°.

В средата на седмицата ще бъде предимно слънчево, температурите ще се повишават, по-чувствително дневните. Вятърът ще се ориентира от северозапад, в сряда ще бъде слаб, в четвъртък ще се усили и ще бъде умерен и силен.

През нощта срещу петък и в петък от запад на изток ще има временни увеличения на облачността и на места ще превали, предимно слаб дъжд. Минималните температури ще са по-високи, в повечето райони над нулата, но дневните ще се понижат.

В събота ще бъде ветровито, с променлива облачност, вероятността за валежи е малка. Отново ще се затопля.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1699 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.30 | 12:30

1
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини