Петъкът – топъл и слънчев

  • 18 януари 2024 12:21

  • 652
  • 1
Петъкът – топъл и слънчев
© Pixabay

През нощта ще има значителна облачност, на отделни места с превалявания от дъжд. Ще духа слаб, в Източна България и районите северно от планините умерен до силен югозападен вятър, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 3° и 8°, в София – около 4°, предаде БНР.

В петък облачността ще се разкъса, над много райони и временно ще намалее до слънчево.

Ще духа слаб до умерен запад-югозападен вятър.

Максималните температури, в повечето места, ще бъдат между 12° и 17°, в София – около 12°. Вечерта от северозапад ще започне ново увеличение на облачността. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. Ще завали дъжд, който през нощта срещу събота в Северна България и високите западни полета, ще премине в сняг и там ще има снежни виелици.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен до силен югозападен вятър. Максималните температури ще са между 12° и 16°. Температурата на морската вода е 7°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, но с тенденция на отслабване.

Над планините ще има променлива облачност, почти без валежи. Ще духа умерен и силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 10°, на 2000 метра – около 3°.

Последвайте канала на

Десислава Станева
652 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.18 | 14:20

1
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини