-16° отчетоха в Кнежа

  • 11 януари 2024 12:45

  • 668
  • 1
-16° отчетоха в Кнежа
© Novini.bg/ Canva

Температурите паднаха доста под нулата на много места в страната. Минус 16 градуса отчетоха в Кнежа. 

Много хора в страната са принудени да работят на открито при минусови температури. Това са предимно служителите в чистотата и строителните работници.

Работата на студено обаче крие рискове и е важно да се спазват изискванията за безопасност на труда. От Инспекцията по труда напомнят, че сред най-важните условия, които трябва да осигурят работодателите в тези случаи са подходящи и топли дрехи.

Утре облачността ще намалява до предимно слънчево

„Може да промени типа работа, да извършват по-безопасни дейности, по-чести почивки, промяна на работното време, топли помещения и топли напитки“, коментира пред БТВ Ваня Джупанова, експерт „Връзки с обществеността“.

„Горе-долу се опитваме да се раздвижваме. Така ще е. Работим по един час, влизаме вътре“, казва строителният работник Дани Данчев.

В Инспекцията по труда няма сигнали за нарушения при работа на открито. За сметка на това има постъпили оплаквания за студени работни помещения на служителите, които работят на закрито.

Следобед ще бъде слънчево и температурите в страната ще бъдат над нулата, но не повече от 4-5 градуса. Затопляне се очаква в неделя.

 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
668 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.11 | 13:56

1
Хора, пробвахте ли новата виaгpa?, просто е сyпер: в пъти по-ефeктивна, повече cпepма, по-ярки усещания, лекува болести и е бeзопаcна на всяка възpаст. Отново се почyвствах мъж, прочетете сами на какво е cпоcобна-----> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини