Очаква ни облачно време със слаби превалявания от дъжд

  • 03 януари 2024 13:47

  • 809
  • 0
Очаква ни облачно време със слаби превалявания от дъжд
© Pixabay

Днес максималните температури ще бъдат от около 6° в районите с по-трайни мъгли, до около 14° на места в Дунавската равнина. Ще има и слаби валежи от дъжд, по най-високите планински части – от сняг. Ще духа слаб, в Северна и Източна България, включително и по Черноморието - умерен вятър от запад-югозапад.

През нощта ще бъде безоблачно, със слаб до умерен югозападен вятър. Минималните температури ще са между 2° и 7°, в София - около 3°.

В сутрешните часове на места в низините и котловините отново ще има условия за мъгли. Утре денят ще започне със слънчево време. В следобедните часове облачността ще се увеличи и до вечерта ще превали дъжд, главно в западната половина от страната. Максималните температури ще са между 12° и 16°, в София - около 12°.

Вятърът от запад-северозапад, включително и по Черноморието, ще се усили. През сутринта на места видимостта ще е намалена, през по-голямата част на деня ще бъде слънчево, а след обяд по южното крайбрежие ще превали.

И в планините ще бъде ветровито. Ще духа силен, по високите и открити части - бурен вятър от запад. Ще бъде слънчево. През втората половина на деня ще има повече облаци и на много места ще има валежи от дъжд, над около 1800 метра - от сняг.

Синоптикът Петър Янков: Топлото време свършва на 7 януари

На Балканите ще се задържи топло за началото на януари. Ще бъде предимно облачно, на места – с превалявания от дъжд, а преди обяд – и мъгливо.

С валежи ще бъде за пореден ден в много райони от Западна и Централна Европа. Причината – обширен многоцентров циклон, който определя времето в по-голямата част от континента. Екстремно студено ще остане в Североизточна Европа, с максимални температури под - 15°.

У нас, в петък температурите ще се задържат без съществена промяна. Ще има и много слънчеви часове. В събота ще има повече облаци, но ще завали през нощта срещу неделя, първо дъжд. С валежи ще бъде и през следващите дни, като с предстоящото застудяване във все повече райони дъждът ще премине в сняг.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
809 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини