Затопляне и сутрешни мъгли през следващите дни

  • 09 декември 2023 14:04

  • 2081
  • 0
Затопляне и сутрешни мъгли през следващите дни
© Pixabay

Повече слънчеви часове ще има днес в Южна България, където видимостта постепенно ще се подобрява. За разлика от Дунавската Равнина и Черноморието, където мъглите ще са трайни и ще има изолирани ръмежи. Ще духа слаб, в Източна България - умерен северозападен вятър.

Максималните температури ще са между 1° и 6°, в София - около 5°.

Мъгливо ще бъде и през нощта по поречието на Дунав. Утре в сутрешните часове и на много други места в низините, котловините и около водните басейни ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност, която в Северозападна България и източните райони ще се задържи през целия ден.

В останалата част от страната облачността ще се разкъсва, на места - до предимно слънчево време. В Източна България ще духа до умерен южен вятър. Максималните температури ще са между 3° и 8°, в София - около 6°.

На морския бряг, след мъгливото утро, през деня и облачността отново ще се вплътни. Ще духа слаб южен вятър. Максималните температури ще са около 7°-9°, а вълнението на морето - 2-3 бала.

Синоптикът Симеон Матев прогнозира сериозен обрат във времето

С разкъсана средна и висока облачност ще бъде времето в планините. Ще духа умерен вятър с посока от югозапад. Привечер в западните райони от Стара планина ще превали сняг. Максималните температурите в планинските курорти ще са малко над нулата.

Значителни валежи, предимно от сняг, се очакват утре в западната половина от Балканите. В останалата част от полуострова облачността ще е разкъсана - в отделни райони до предимно слънчево.

В близките дни у нас предстои постепенно затопляне, което по-слабо ще засегне районите с по-трайни мъгли - а именно Горнотракийската низина и западния участък от поречието на Дунав. Най-високи ще са температурите в планинските райони, където ще преобладава слънчево време. Валежи и ново застудяване предстоят в четвъртък.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
2081 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини