Снегът се завръща до часове

  • 06 декември 2023 14:52

  • 6741
  • 0
Снегът се завръща до часове
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Тази сутрин беше по-топло, в сравнение с вчера, с положителни температури в по-голямата част от страната, с изключение на западните и централните части от Дунавската равнина. Максималните температури днес ще бъдат от около 2° в Северозападна България до 11° по Южното Черноморие. Ще има почти повсеместни валежи от дъжд, а в северозападните и планинските райони ще вали сняг. В Източна България ще бъде ветровито. Там се очакват и по-значителни количества, на места до около 30 – 35 литра на квадратен метър.

ЧЕТВЪРТЪК

През нощта в северозападните и планинските райони ще вали сняг и на места ще се образува снежна покривка. В останалата част от страната валежите ще останат все още от дъжд. Утре ще се задържи облачно и с валежи. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад и ще е слаб до умерен. Максималните ще са от 1°, 2° в Северна България до 8°,9° на изток, в София - не повече от 2°.

И по Черноморието ще бъде ветровито и с валежи от дъжд. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Валежи от сняг се очакват в планините. В масивите от Западна България ще се образува нова снежна покривка. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад

С валежи ще бъде на Балканите и утре - в северната и централната част – от сняг, в южните райони и по крайбрежието на Черно море – от дъжд. Причината - средиземноморски циклон, който определя времето на полуострова.

ПЕТЪК

У нас ще продължи да вали през нощта срещу петък, вече почти навсякъде сняг, с изключение на Югоизточна България и Черноморието, но в петък и в Източна България дъждът ще се примесва със сняг. От запад валежите ще спират. Ще остане ветровито, особено в източните райони, а застудяването ще продължи.

УИКЕНД

В събота и неделя се очаква слабо повишение на максималните температури, а валежи ще има главно в югоизточната половина от страната.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
6741 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини