Какво ни чака след кървавото небе? Проф. Рачев с шокиращи разкрития

  • 06 ноември 2023 21:30

  • 7071
  • 4
Какво ни чака след кървавото небе? Проф. Рачев с шокиращи разкрития
© Facebook
Слушай новината Слушай новината

Наблюдавахме необичайно природно явление в неделя вечерта в различни части на България и Европа - обагрено в червено небе. Според проф. Георги Рачевпроф. Георги РачевПроф. Георги Рачев е роден в София. През 1979 г. завършва география и втора по нашите географски ширини сме станали свидетели на Полярното сияние Aurora Borealis. 

Зрелищният феномен се дължи на мощна буря, формирала се в земната магнитосфера. Kлиматологът обяснява процесите с 11-годишния слънчев цикъл и "вървим към неговия максимум, което означава повече такива тъмни петна на лицето на Слънцето и много голяма магнитна индукция". 

"За всичко е виновно Слънцето. Магнитното поле ни предпазва от изпепеляващото Слънце. Когато този слънчев вятър, тези частици попаднат в магнитосферата на Земята, се отправят към двата полюса - Aurora Borealis  и Aurora Аustralis (Южното сияние)", казва ученият.

Северно сияние озари небето над Търговище

Проф. Рачев не допуска в следващите 20-30 години този огнен небосвод да се види над България отново. 

Той се позова на официалните данни на Националния институт по геофизика, геодезия и география при БАН, според които между 16:45 ч. и 18:45 ч. в неделя Kp индексът на интензивността на потока от заредени частици, т.е. на корпускулярната радиация от Слънцето, се оценява по геомагнитния ефект, който тя предизвиква, чрез т.нар планетарен Kp индекс, съобщава Марица.

Това е балометрична (логаритмична) величина, която може да има стойности от 0 до 9 и се определя от множество наземни геомагнитни станции, намиращи се в северното и в южното полукълбо. В неделя Kp индексът е достигнал, дори леко надминал стойност 8, след което е започнал да спада. 

Проф. Рачев алармира за силни геомагнитни бури днес и утре.

Той категорично отхвърля хипотези за ХААРП, манипулативни теории или друг вид намеса, които набират скорост в социалните мрежи, да имат някакво въздействие върху процесите от последното денонощие.

 

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7071 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.11.06 | 22:12

1
Шокиращо - не били рептилоидите, най ми били ватниците говнояди от московие.

2023.11.11 | 19:25

4
mnogo si prist,ciganin sigorno?

2023.11.07 | 03:49

3
ХААРП е " манипулативна теория " !!!! Така ли бе да те е.ба у професора !

2023.11.07 | 00:23

2
Горещи момичета ви очакват на - - - Meetme.pw

Добави коментар

Водещи новини