Ще вали ли сняг през октомври?

  • 28 септември 2023 16:47

  • 11222
  • 1
Ще вали ли сняг през октомври?
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Синоптикът Петър Янков съобщи в студиото на "България сутрин", че температурите в края на септември ще бъдат между 25 и 28-29 градуса.

В началото на октомври температурите ще се задържат сравнително високи за сезона - с 3-4 градуса по-високи от климатичните норми. Градусите тогава ще бъдат между 22 и 27. Сняг по планините може да се очаква в края на първата десетдневка на предстоящия месец - 10 и 11 октомври.

В петък времето ще се стабилизира и в събота ще бъде подходящо за високопланински преходи и посещение на Черноморието ни. Максималните температури на въздуха ще бъдат 26-27 градуса. Следващите валежи ще бъдат в неделя, отново в Югоизточна България. В петък и събота времето в Гърция ще бъде подходящо за посещение от сънародниците ни.

Сняг заваля на връх Мусала

Дългосрочните прогнози са за по-топло време в първата десетдневна на октомври. Периоди с превалявания и захлаждания евентуално са 5 и 6 октомври, стана ясно още от прогнозата на Янков.

Синоптикът посочи, че глобалното затопляне на Балканите се проявява със зачестяване на проливните валежи. "Намираме се в процес на повишение на температурите. На Балканите има много бърза смяна на въздушната маса от топла към по-хладна. При тези чести смени се пораждат мощни купесто-дъждовни облаци. Зачестяват тези проливни валежи и ние трябва да вземем мерки", каза Янков.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
11222 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.09.28 | 18:13

1
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> mub.me/medbg

Добави коментар

Водещи новини