Очакват ни краткотрайни валежи, на места с гръмотевици

  • 01 юли 2023 12:51

  • 3228
  • 0
Очакват ни краткотрайни валежи, на места с гръмотевици
© Pixabay

През нощта краткотрайни валежи, на места с гръмотевици, ще има в Западна и Централна Северна България, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца, вечерта ще започне да се повишава. Над останалите райони от страната ще е предимно ясно. Ще духа слаб, в източните райони до умерен югоизточен вятър.

Утре през страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще се развива купеста, в Западна и Централна България - и купесто-дъждовна облачност; там вятърът ще се ориентира от северозапад. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Има условия и за градушки. Повече слънчеви часове ще има преди обяд в Източна България, но вечерта и там ще превали и прегърми.

Максималните температури ще са от 26°-27°, на места по високите западни полета - до 33°-34° на изток, в София - около 26°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, но ще се задържи почти без валежи. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максимални температури: 26°-30°. Температурата на морската вода е 23°-24°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен северозападен, по високите части югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра - около 14°.

Ето какво време ни очаква днес

В понеделник ще преобладава слънчево време. Над източната половина от страната и над планинските райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури.

Максималните температури ще са между 26° и 31°. Във вторник вятърът ще се обърне от североизток. Над цялата страна времето ще бъде предимно слънчево, с купеста облачност след обяд над планините, но само на отделни места ще превали краткотрайно. Дневните температури ще се повишат слабо.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
3228 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини